Veelgestelde vragen

BBL-opleiding tot helpende plus

Het belangrijkste is je interesse en enthousiasme om te gaan werken in de ouderzorg. Het is een mooie investering in de toekomst maar vergt veel inzet en verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Denk daarom goed na of de opleiding passend is in je huidige privé situatie. De combinatie tussen werken, school en thuisstudie vraagt namelijk veel van je. Zorg daarom goed voor ontspanning en plezier in je schaarse privé tijd! Verder ben je bij voorkeur in bezit van een afgerond opleiding op VMBO niveau of vergelijkbaar. Heb je dit niet dan kunnen wij je even goed aannemen op basis van de uitslag van de AMN test en sollicitatiegesprek. Voor meer informatie hierover zie vraag
Je gaat één vaste dag in de week naar school.
Naast je schooldag werk je ongeveer 20 tot 25 uur in de praktijk. Dit is afhankelijk van het aantal contracturen wat je kiest. Gezien je in de zorg werkt zijn je werkdagen en tijden wisselend. Je dient alle dagen van de week, zowel dag als avond, inzetbaar te zijn.
Dat kan zijn in de thuiszorg of op een locatie van Omring. Als je wordt aangenomen voor de opleiding krijg je een werkplek toegewezen door het studentenpunt.
Dat wisselt uiteraard per persoon maar gemiddeld zal dat rond de 10 uur zijn. Alles bij elkaar; werken, schooldag en huiswerk zal het je 32 á 40 uur per week kosten.
Wij zijn per startmoment afhankelijk van het aantal werkplekken waar ruimte is om een leerling op te leiden. Bij voldoende werkplekken start de opleiding 2x per jaar; januari/februari en augustus/september.
Als de vacature online staat kun je online solliciteren via de website onder kopje vacatures. De contactgegevens zijn: Vacatures@omring.nl / 088-206 71 01
Bij het Horizon college in Hoorn en/of ROC Kop in Den Helder of Schagen. Afhankelijk van het aantal werkplekken start het bij beide of alleen in Hoorn.
Na ontvangst van jouw C.V. en motivatiebrief word je door ons uitgenodigd voor het maken van een AMN capaciteitentest. Dit is een test die je thuis maakt achter een computer of laptop met camera. Uit de test zal blijken of je de opleiding aan kan qua capaciteiten en of de functie past bij jouw competenties. Als de uitslag van de test aansluit bij onze selectiewensen dan word je uitgenodigd voor een (digitaal) sollicitatiegesprek. Op basis van het gesprek laat het studentenpunt weten of je wordt aangenomen voor de opleiding.
Tijdens de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst. De uren zijn in overleg; minimaal 20 uur en maximaal 28 uur. Van het aantal contracturen krijg je gemiddeld 3,5 uur vergoed voor je lesdag. De overige uren werk je in de praktijk. De leerarbeidsovereenkomst wordt afgesloten voor de duur van één jaar. Na het behalen van je diploma gaat de leerarbeidsovereenkomst over in een contract voor onbepaalde tijd, je hebt dus baangarantie binnen Omring. Je wordt gelijk ingeschaald in de schaal behorende bij de functie tot Helpende plus. Volgens CAO VVT is dat schaal FWG30. Als startende leerling geldt de zij-instroomperiodiek. Per 1-10-23 is dat € 14,13 per uur. Volgens CAO VVT komt hier in 2024 nog een loonsverhoging van totaal 5% bij.
- Betaling van het college- en boekengeld; - baangarantie; - doorgroeimogelijkheden tot verzorgende IG; - diverse online trainingsmogelijkheden waar je gebruik van mag maken; - korting met je Omringpas bij diverse bedrijven; - zie verdere voorwaarden de CAO VVT.
Als jij graag in de ouderenzorg wilt werken maar nog niet in bezit bent van een diploma.
Eén schooljaar.
Je leert de verzorging, verpleging en begeleiding van cliënten. Je leert het gedrag van cliënten te herkennen en te handelen in het geval van een hulpbehoevende ontwikkeling. Ook leer je een aantal verpleegtechnische handelen, onder andere het aantrekken van steunkousen en het aanreiken van medicatie.

BBL-opleiding tot verzorgende IG

Als jij graag in de ouderenzorg wilt werken maar nog niet in bezit bent van een diploma. Of je bent reeds werkzaam in de ouderenzorg maar wilt méér.
Heel veel! Ondersteunen, verzorgen, begeleiden, adviseren, voorlichten en instrueren van cliënten. Ook het afstemmen van de zorgvraag met familieleden en andere betrokken is onderdeel van de functie. Jij staat centraal in het zorgproces, evalueert en verbetert de kwaliteit waar nodig. Ook leer je verpleegtechnische handelingen.
Twee jaar. Tenzij je reeds in bezit bent van een diploma tot Helpende(plus) of MMZ. In dat geval zijn er vrijstellingen en kun je de opleiding verkort doen.
Het belangrijkste is je interesse en enthousiasme om te werken in de ouderzorg. Het is een mooie investering in de toekomst maar vergt veel inzet en verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Denk daarom goed na of de opleiding passend is in je huidige privé situatie. De combinatie tussen werken, school en thuisstudie vraagt namelijk veel van je. Zorg daarom goed voor ontspanning en plezier in je schaarse privé tijd! Verder ben je in bezit van een MBO diploma. Heb je dit niet dan kunnen wij je even goed aannemen op basis van de uitslag van de AMN test en sollicitatiegesprek. Voor meer informatie hierover zie vraag
Je gaat één vaste dag in de week naar school.
Naast je schooldag werk je ongeveer 20 tot 25 uur in de praktijk. Dit is afhankelijk van het aantal contracturen wat je kiest. Gezien je in de zorg werkt zijn je werkdagen en tijden wisselend. Je dient alle dagen van de week, zowel dag als avond, inzetbaar te zijn.
Dat kan zijn in de thuiszorg of op een locatie van Omring. Als je wordt aangenomen voor de opleiding krijg je een werkplek toegewezen door het studentenpunt. Doe je twee jaar over de opleiding dan wissel je na één jaar van werkplek. Dit zorg voor nog meer kennis en indrukken tijdens de opleiding die het leerproces ten goede zal komen.
Dat wisselt uiteraard per persoon maar gemiddeld zal dat rond de 10 uur per week zijn. Alles bij elkaar; werken, schooldag en huiswerk zal het je 32 á 40 uur per week kosten.
Wij zijn per startmoment afhankelijk van het aantal werkplekken waar ruimte is om een leerling op te leiden. Bij voldoende werkplekken start de opleiding 2x per jaar; januari/februari en augustus/september.
Als de vacature online staat kun je online solliciteren via de website onder kopje vacatures. De contactgegevens zijn: vacatures@omring.nl / 088-206 71 01
Bij het Horizon college in Hoorn en/of ROC Kop in Den Helder of Schagen. Afhankelijk van het aantal werkplekken start het bij beide of alleen in Hoorn.
Na ontvangst van jouw C.V. en motivatiebrief wordt je door ons uitgenodigd voor het maken van een AMN capaciteitentest. Dit is een test die je thuis maakt achter een computer of laptop met camera. Uit de test zal blijken of je de opleiding aan kan qua capaciteiten en of de functie past bij jouw competenties. Als de uitslag van de test aansluit bij onze selectiewensen dan word je uitgenodigd voor een (digitaal) sollicitatiegesprek. Op basis van het gesprek laat het studentenpunt weten of je wordt aangenomen voor de opleiding.
Tijdens de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst. De uren zijn in overleg; minimaal 24 uur en maximaal 28 uur. Van het aantal contracturen krijg je gemiddeld 3,5 uur vergoed voor je lesdag. De overige uren werk je in de praktijk. De leerarbeidsovereenkomst wordt afgesloten voor de duur van 1 jaar. Deze wordt verlengd bij voldoende werk- en schoolresultaten. Na het behalen van je diploma gaat de leerarbeidsovereenkomst over in een contract voor onbepaalde tijd, je hebt dus baangarantie binnen Omring. Je wordt gelijk ingeschaald in de schaal behorende bij de functie tot Verzorgende IG. Volgens CAO VVT is dat schaal FWG35. Als startende leerling geldt de zij-instroomperiodiek. Vanaf 1-10-23 is dat € 14,85 per uur. Volgens CAO VVT komt hier in 2024 nog een loonsverhoging van totaal 5% bij. Als je reeds werkzaam bent als Helpende(plus) wordt gekeken naar ervaringsjaren en kun je de opleiding waarschijnlijk aan gaan met behoud van je huidige salaris.
- Betaling van het college- en boekengeld; - baangarantie; - doorgroeimogelijkheden tot verzorgende IG; - diverse online trainingsmogelijkheden waar je gebruik van mag maken; - korting met je Omringpas bij diverse bedrijven; - zie verdere voorwaarden de CAO VVT.

BBL-opleiding tot verpleegkundige niveau 4

Als jij graag in de ouderenzorg wilt werken maar nog niet in bezit bent van een diploma. Of je bent reeds werkzaam als verzorgende IG en wilt graag doorleren.
Onder ander; verpleegkundige zorg, psychosociale begeleiding en het stellen van verpleegkundige diagnoses. De doelgroep waarmee je werkt zijn voornamelijk cliënten met een planbare en voorspelbare zorgvraag. Je speelt een centrale rol in zowel uitvoering, coördinatie en organisatie omtrent de zorg van de cliënt. Denk daarbij aan het opstellen en bijhouden van een zorgplan, contact met andere zorgspecialisten, preventie en verpleegtechnische handelingen. Je werkt volgens de gestelde protocollen en richtlijnen.
Het belangrijkste is je interesse en enthousiasme om te werken in de ouderzorg. Ben je reeds verzorgende IG dan is je motivatie om méér te willen leren in de zorg een vereiste. Het is een mooie investering in de toekomst maar vergt veel inzet en verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Denk daarom goed na of de opleiding passend is in je huidige privé situatie. De combinatie tussen werken, school en thuisstudie vraagt namelijk veel van je. Zorg daarom goed voor ontspanning en plezier in je schaarse privé tijd! Om aan de opleiding te beginnen ben je reeds in bezit van een diploma tot verzorgende IG of als zij-instromer in bezit van een Havo, VWO of MBO-4 diploma.
Je gaat 1 vaste dag in de week naar school.
Naast je schooldag werk je ongeveer 20 tot 25 uur in de praktijk. Dit is afhankelijk van het aantal contracturen wat je kiest. Gezien je in de zorg werkt zijn je werkdagen en tijden wisselend. Je dient alle dagen van de week, zowel dag als avond, inzetbaar te zijn. Nachten kunnen ook voorkomen, afhankelijk van je werkplek.
Dat kan zijn in de thuiszorg of op een locatie van Omring. Als je wordt aangenomen voor de opleiding en je bent reeds werkzaam binnen Omring als verzorgende IG dan word je opgeleid op je eigen werkplek. Als zij-instromer krijg je een werkplek toegewezen door het studentenpunt. Ieder jaar wissel je van werkplek. Je maakt dan kennis met 3 teams binnen Omring. Dit zorg voor nog meer kennis en indrukken tijdens de opleiding in zorg die het leerproces ten goede zal komen.
Dat wisselt uiteraard per persoon maar gemiddeld zal dat rond de 12 uur zijn. Alles bij elkaar; werken, schooldag en huiswerk zal het je 32 á 40 uur per week kosten.
Wij zijn per ronde afhankelijk van het aantal werkplekken waar ruimte is om een leerling op te leiden. Bij voldoende werkplekken start de opleiding 2x per jaar; januari/februari en augustus/september.
Als de vacature online staat kun je online solliciteren via de website onder kopje vacatures. De contactgegevens zijn: vacatures@omring.nl / 088-206 71 01
Bij het Horizon college in Hoorn en/of ROC Kop in Den Helder of Schagen. Afhankelijk van het aantal werkplekken start het bij beide of alleen in Hoorn.
Na ontvangst van jouw C.v. en motivatiebrief wordt je door ons uitgenodigd voor het maken van een AMN capaciteitentest. Dit is een test die je thuis maakt achter een computer of laptop met camera. Uit de test zal blijken of je de opleiding aan kan qua capaciteiten en of de functie past bij jouw persoonlijkheid. Als de uitslag van de test aansluit bij onze selectiewensen dan word je uitgenodigd voor een (digitaal) sollicitatiegesprek. Op basis van het gesprek laat het studentenpunt weten of je wordt aangenomen voor de opleiding.
Tijdens de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 28 uur. Van dit aantal krijg je 4 uur vergoed voor je lesdag. De overige uren werk je in de praktijk. De leerarbeidsovereenkomst wordt afgesloten voor de duur van 1 jaar. Deze wordt verlengd bij voldoende werk- en schoolresultaten. Na het behalen van je diploma gaat de leerarbeidsovereenkomst over in een contract voor onbepaalde tijd, je hebt dus baangarantie binnen Omring. Je wordt gelijk ingeschaald in de schaal behorende bij de functie tot verpleegkundige. Volgens CAO VVT is dat schaal FWG40. Als startende zij-instroom leerling geldt de zij-instroomperiodiek. Vanaf 1-10-23 is dat € 15,73 per uur. Volgens CAO VVT komt hier in 2024 nog een loonsverhoging van totaal 5% bij. Als je reeds werkzaam bent als verzorgende IG ga je de opleiding in met behoud van je huidige salaris.
Betaling van het college- en boekengeld; - baangarantie; - doorgroeimogelijkheden tot verpleegkundige op HBO niveau. - diverse online trainingsmogelijkheden waar je gebruik van mag maken; - korting met je Omringpas bij diverse bedrijven; - zie verdere voorwaarden de CAO VVT.
2,5 jaar als je reeds werkzaam bent als verzorgende IG. Ben je nieuw in de zorg dan duurt de opleiding 3 jaar.

HBO-V duaal opleiding verpleegkundige

Voor de opleiding HBO-V duaal werkt Omring samen met InHolland en met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Als je wordt aangenomen voor een opleidingsplek, meld je jezelf aan bij de opleider waar je de opleiding gaat doen.
Het college- en boekengeld wordt door Omring betaald. Tevens is er een vergoeding van reiskosten en lestijd.
Starten met deze opleiding kan in februari of september. Het startmoment is wel afhankelijk van de beschikbare leer-werkplekken.
Afhankelijk van jouw vooropleding duurt de 3 of 4 jaar. De opleiding bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar van 28 uur per week) en een hoofdfase (tweede, derde en/of vierde studiejaar van 32 uur per week). Je krijgt direct een leerarbeidsovereenkomst bij aanvang van de opleiding. Om je leerarbeidsovereenkomst te verlengen voor de drie jaar durende hoofdfase moet de propedeuse in het eerste jaar behaald worden.
Gemiddeld 1 dag per week.
Vanaf het eerste leerjaar maak je als duaal student HBO-Verpleegkundige deel uit van één van onze thuiszorgteams of één van onze woonzorglocaties. We streven ernaar om je tijdens de opleiding verschillende leer-werkplekken te laten ervaren.
De belangrijkste voorwaarde is dat je enthousiasme en energie hebt om te starten met een nieuwe studie en daarbij direct werkervaring op te doen! Je bent in bezit van een rijbewijs en hebt te alle tijden beschikbaarheid over een auto. Daarnaast dien je te beschikken over een havo-, vwo-, of mbo-niveau 4 diploma; als alternatief ben je 21 jaar of ouder en kun je aantonen dat je over het gewenste niveau beschikt middels de 21+toets.
Je mag jouw CV en motivatiebrief sturen naar vacatures@omring.nl. Hierna zal je (digitaal of telefonisch) kennismaken met één van onze recruitment medewerkers die met jou de motivatie voor de opleiding en de verdere procedure zal bespreken. Indien de uitkomst van dit gesprek positief is word je aangemeld voor het assessment. Na afronding hiervan vindt het vervolggesprek plaats met een wijkverpleegkundige en een praktijkopleider. Daarna kunnen we je hopelijk feliciteren als toekomstige Omring-collega!
Voor het eerste jaar van de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 28 uur. Van dit aantal uur krijg je 100% van de lestijd vergoed. De overige uren werk je in de praktijk. De leerarbeidsovereenkomst wordt afgesloten voor de duur van 1 jaar. Deze wordt verlengd bij voldoende werk- en schoolresultaten. Na het behalen van je diploma gaat de leerarbeidsovereenkomst over in een contract voor onbepaalde tijd, je hebt dus baangarantie binnen Omring. Je wordt gelijk ingeschaald in de schaal behorende bij de functie tot HBO-verpleegkundige. Volgens CAO VVT is dat schaal FWG50. Als startende zij-instroom leerling geldt de zij-instroomperiodiek. Vanaf 1-10-23 is dat € 18,78 bruto per uur. Volgens CAO VVT komt hier in 2024 nog een loonsverhoging van totaal 5% bij. Als je reeds werkzaam bent bij Omring ga je de opleiding in met behoud van je huidige salaris.
Na het behalen van je diploma krijg je een werkgarantie voor een volwaardige baan als kwaliteits- of wijkverpleegkundige bij Omring. Met dit contract kun je genieten van een aantal voordelen. Zo stimuleren wij persoonlijke ontwikkeling. Als medewerker van Omring heb je onbeperkt toegang tot www.goodhabitz.com, een website met meer dan honderd online trainingen zoals 'blijven innoveren', 'persoonlijke effectiviteit', 'management' en 'mindfulness'. Ook ontvang je een cultuurlidmaatschap via www.cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen. Daarnaast ben je als medewerker van Omring ook automatisch lid van Omringpas, waarmee je korting krijgt op diverse (zorg)verzekeringen. Bovendien krijg je met de Omringpas korting bij de Omringwinkels, op trainingen en workshops, op service aan huis en bijvoorbeeld op advies van een zorgconsulent.