Veelgestelde vragen

BBL-opleiding tot verzorgende IG

De verkorte opleiding tot Verzorgende IG is voor perfect voor zij-instromers en duurt 2 jaar. Heb je werkervaring op MBO-niveau 3 of 4, maar niet in de zorg, en ben je in bezit van een VBMO- of HAVO diploma, dan kun je in aanmerking komen voor deze bijzondere leerweg. Ook als je al wel in de zorg werkt, maar op niveau 2, dan kun je in aanmerking komen voor dit verkorte tweejarige traject.
Je leert als Verzorgende IG in opleiding een hoop! Denk aan het ondersteunen, begeleiden en verzorgen van zorgvragers. Deze van voorlichting, advies en instructie voorzien. Maar bijvoorbeeld ook het afstemmen van de zorg met familieleden en andere betrokkenen. Als verzorgende IG sta je bovendien centraal in het organiseren van de zorg. Je evalueert of het goed verloopt en verbetert de kwaliteit waar nodig. Er wordt bovendien van je verwacht dat je verpleegtechnische handelingen kunt verrichten op termijn. In het kader van het leertraject krijg je ook vakken als Nederlands, rekenen, en loopbaan & burgerschap.
De belangrijkste voorwaarde is dat je enthousiasme en energie moet hebben om te starten met een nieuwe studie en daarbij direct werkervaring op te doen. Verder is het belangrijk dat je beschikt over eigen vervoer en dat je flexibel bent wat betreft de werkdagen en werktijden. Voor het leertraject tot Verzorgende IG ben je in het bezit van een MBO-niveau 3 of 4 diploma buiten de zorg, of ben je reeds gediplomeerd en werkzaam in de zorg op MBO-niveau 2. Heb je geen diploma? Dan kun je evengoed in aanmerking komen voor de opleiding. Dit kan op basis van de testuitslag van de AMN capaciteitentest. Deze test maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Het leertraject is een investering in je toekomst. Het vergt een hoop van je, maar levert ook een hoop op. We vragen je goed na te denken over de combinatie leren, werken, en privé, en hoe jij dit in praktijk gaat brengen gedurende het tweejarige traject. Het belangrijkste blijft jouw persoonlijke welzijn.
Je gaat gemiddeld één dag per week naar school, waarvan je een aantal uur vergoed krijgt voor je lesdag. Dit aantal is afhankelijk van het aantal lesdagen.
Naast gemiddeld één dag per week naar school, werk je gemiddeld 20 uur per week op een Omringlocatie of thuiszorgteam. Gezien je in de zorg werkt zullen je werkdagen en tijden wisselend zijn. Ook het aantal dagen dat je werkt.
Om je zo breed mogelijk op te leiden binnen Omring krijg je twee werkplekken; ieder 1 jaar. Dit kan een werkplek zijn bij een Omring-locatie of bij een thuiszorgteam. Hierdoor zul je kennis maken met de verschillende doelgroepen binnen de ouderenzorg en brede ervaring opdoen. In het team leer je de kneepjes van het vak van collega’s. Je krijgt ook een werkbegeleider aangewezen. Een werkbegeleider begeleidt en coacht je gedurende jouw opleiding.
Zowel thuis als op de werkvloer werk je zelfstandig aan de opdrachten voor school. Wat betreft thuisstudie kom je uit op gemiddeld 10 uur per week. Al met al; schooldagen, werkdagen, opdrachten en huiswerk zal het zo’n 32 á 40 uur per week kosten.
Per jaar bieden wij verschillende startmomenten voor de BBL opleiding Verzorgende IG. Voordat wij met een nieuwe groep starten, stemmen wij met de Omringlocaties en thuiszorgteams af hoeveel leerlingen wij kunnen opleiden. Zodra wij weten hoeveel leerlingen wij Omring-breed kunnen plaatsen, overleggen wij met Horizon College wanneer wij willen starten met een nieuwe groep. Het volgende startmoment is: september 2021.
Je kunt je aanmelden zodra de vacature "Student Verzorgende IG" op werkenbijomring.nl wordt gepubliceerd. Wij nemen na afloop van je sollicitatie direct contact op. Mocht de vacature niet open staan, dan kun je bij interesse voor het BBL opleidingstraject tot verzorgende IG een e-mail sturen naar studentenpunt@omring.nl, zodat je als eerste wordt geïnformeerd.
In samenwerking met het Horizon College in Hoorn stellen wij de MBO niveau 3-opleidingsplaatsen tot Verzorgende IG beschikbaar. Wij willen graag breed opgeleide medewerkers die naar het totale welzijn van de cliënt kunnen kijken. Zij stellen dat centraal in de opleiding. Omring draagt zorg voor je aanmelding bij het Horizon College. Dit zullen wij doen na succesvolle afronding van het sollicitatieproces.
Wij zullen op basis van je CV en motivatie een eerste selectie maken. Na een online motivatiegesprek met één van onze recruiters van het Studentenpunt, nemen we contact op om de AMN test (talent scan) af te nemen. Bedoeld om een indicatie te krijgen over jouw capaciteiten en leervermogen. Bij een positief resultaat word je uitgenodigd voor een selectiegesprek bij de Flying Nurses. Samen met je latere praktijkopleider. Na afloop word je aangemeld bij het Horizon College en word je leer-arbeidsovereenkomst in orde gemaakt.
Je krijgt een leer/arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Deze wordt jaarlijks verleng bij voldoende werk- en schoolprestaties. Met een salaris conform CAO VVT. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het gaat om een salaris dat overeenkomst met het wettelijk minimum (jeugd) loon. Deze is – indien je 21 jaar of ouder bent- €1.684,80 per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Indien je zij-instromer bent (je hebt werkervaring op MBO-niveau 3 of 4 in een andere branche), zal jouw salaris overeenkomstig met FWG 25 aanloopperiodiek 0 zijn. Per 1 juli 2021 is het salaris dan €1.863,09 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
Na het behalen van je diploma krijg je een werkgarantie voor een volwaardige baan als Verzorgende IG bij Omring. Daarnaast kun je genieten van de interessante voorwaarden. Denk aan de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Als medewerker van Omring heb je onbeperkt toegang tot www.goodhabitz.com, een website met meer dan honderd online trainingen zoals blijven innoveren, persoonlijke effectiviteit, management en mindfulness. Ook ontvang je een cultuurlidmaatschap via www.cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen. Als laatste bieden we je de Omringpas, waarmee je korting krijgt op diverse (zorg)verzekeringen. Ook krijg je met de Omringpas korting bij de Omringwinkels, op trainingen en workshops, op service aan huis en bijvoorbeeld op advies van een zorgconsulent.

HBO-V duaal opleiding verpleegkundige

De opleiding is in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Als je wordt aangenomen voor een opleidingsplek, meld je jezelf aan bij de HvA.
Het college- en boekengeld wordt door Omring betaald. Tevens is er een vergoeding van reiskosten en lestijd.
De opleiding start elk jaar in augustus. Zorg er dus voor dat je je tijdig aanmeld!
De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar van 28 uur per week) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar van 32 uur per week). Je krijgt direct een leerarbeidsovereenkomst bij aanvang van de opleiding. Om je leerarbeidsovereenkomst te verlengen voor de drie jaar durende hoofdfase moet de propedeuse in het eerste jaar behaald worden.
Gemiddeld 1 dag per week.
Vanaf het eerste leerjaar maak je als duaal student HBO-Verpleegkundige deel uit van één van onze thuiszorgteams. Daarnaast ben je in het eerste leerjaar 20 weken werkzaam binnen één van onze woonzorglocaties.
De belangrijkste voorwaarde is dat je enthousiasme en energie hebt om te starten met een nieuwe studie en daarbij direct werkervaring op te doen! Je bent in bezit van een rijbewijs en hebt te alle tijden beschikbaarheid over een auto. Daarnaast dien je te beschikken over een havo-, vwo-, of mbo-niveau 4 diploma; als alternatief ben je 21 jaar of ouder en kun je aantonen dat je over het gewenste niveau beschikt middels de 21+toets.
Je solliciteert op de openstaande vacature 'HBO-V Wijkverpleegkundige in opleiding' op onze website www.werkenbijomring.nl. Eerst zal je (digitaal) kennismaken met één van onze recruitment medewerkers die met jou de motivatie voor de opleiding en de verdere procedure zal bespreken. Indien de uitkomst van dit gesprek positief is word je aangemeld voor het assessment. Na afronding hiervan vindt het vervolggesprek plaats met een wijkverpleegkundige en een praktijkopleider. Daarna kunnen we je hopelijk feliciteren als toekomstig Wijkverpleegkundige!
Je ontvangt tijdens de opleidingsjaren een mooi startsalaris van € 2.007,97 conform CAO VVT schaal FWG 40 op basis van een fulltime dienstverband.
Na het behalen van je diploma krijg je een werkgarantie voor een volwaardige baan als Wijkverpleegkundige bij Omring. Met dit contract kun je genieten van een aantal voordelen. Zo stimuleren wij persoonlijke ontwikkeling. Als medewerker van Omring heb je onbeperkt toegang tot www.goodhabitz.com, een website met meer dan honderd online trainingen zoals 'blijven innoveren', 'persoonlijke effectiviteit', 'management' en 'mindfulness'. Ook ontvang je een cultuurlidmaatschap via www.cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen. Daarnaast ben je als medewerker van Omring ook automatisch lid van Omringpas, waarmee je korting krijgt op diverse (zorg)verzekeringen. Bovendien krijg je met de Omringpas korting bij de Omringwinkels, op trainingen en workshops, op service aan huis en bijvoorbeeld op advies van een zorgconsulent.

BBL-opleiding tot verpleegkundige niveau 4

De verkortte opleiding tot verpleegkundige is perfect voor mensen die nu als verzorgende IG werken en willen doorleren. Dit verkortte traject duurt 2 jaar. Heb je werkervaring op mbo-niveau 3 of 4, maar nog niet in de zorg? En ben je in bezit van een afgerond havo of mbo-niveau 4 diploma? Dan kun je in aanmerking komen voor het driejarige zij-instroomtraject.
Als mbo verpleegkundige verleen je verpleegkundige zorg, verzorging en psychosociale begeleiding en stel je verpleegkundige diagnoses. Je werkt vooral met zorgvragers met een planbare en voorspelbare zorgvraag. De zorgsituaties waarin de mbo verpleegkundige werkt hebben daardoor een beperktere complexiteit. Je hebt een centrale rol in de uitvoering, organisatie en coördinatie van de zorg rondom de zorgvrager. Het opstellen van een zorg(leef)plan of verpleegplan is daarbij een belangrijk onderdeel. Je voert het plan uit, evalueert het en stelt het bij indien nodig. Je draagt bij aan het ‘voorkomen van erger’. Preventie bij personen met een ziekte, beperking of gezondheidsproblemen. Je werkt volgens protocollen en richtlijnen. Van jou wordt verwacht dat je doelgericht, bewust, systematisch en procesmatig de vereiste handelingen in het zorgproces uitvoert.
De belangrijkste voorwaarde is dat je enthousiasme en energie moet hebben om te starten met een nieuwe studie en daarbij direct werkervaring op te doen. Verder is het belangrijk dat je beschikt over eigen vervoer en dat je flexibel bent omtrent de werkdagen en werktijden. Het leertraject is een investering in je toekomst. Het vergt een hoop van je, maar levert ook een hoop op. We vragen je goed na te denken over de combinatie leren, werken en privé, en hoe jij dit in praktijk gaat brengen gedurende het twee- á driejarige traject. Het belangrijkste blijft jouw persoonlijke welzijn.
Je gaat gemiddeld één dag per week naar school, waarvan je een aantal uur vergoed krijgt voor je lesdag. Dit aantal is afhankelijk van het aantal lesdagen.
Je gaat gemiddeld één dag per week naar school en werkt gemiddeld 20-24 uur per week bij een Omringlocatie of thuiszorgteam. In de zorg zullen je werkdagen en -tijden wisselend zijn.
Om je zo breed mogelijk op te leiden krijg je twee werkplekken; beide één jaar. Dit kan een werkplek zijn bij een Omringlocatie of bij een thuiszorgteam. Hierdoor ga je kennis maken met de verschillende doelgroepen binnen de ouderenzorg. Je doet brede ervaring op. In het team leer je van collega’s de kneepjes van het vak. Je krijgt ook een werkbegeleider aangewezen. Een werkbegeleider begeleidt en coacht je gedurende jouw opleiding.
Zowel thuis als op de werkvloer werk je zelfstandig aan opdrachten voor school. Wat betreft thuisstudie kom je uit op gemiddeld 10-14 uur per week. Al met al; schooldagen, werkdagen, opdrachten en huiswerk zal het zo’n 34 á 40 uur per week kosten.
Voordat wij met een nieuwe groep starten stemmen wij met de Omringlocaties en thuiszorgteams af hoeveel leerlingen we kunnen opleiden. Zodra wij weten hoeveel leerlingen we Omring-breed kunnen plaatsen overleggen wij met de ROC’s wanneer we willen starten met een nieuwe groep. Startmoment is onder voorbehoud september en februari.
Je kunt je aanmelden zodra de vacature op werkenbijomring.nl wordt gepubliceerd. Wij nemen na afloop van je sollicitatie direct contact op. Mocht de vacature niet open staan dan kun je bij interesse voor het BBL opleidingstraject tot verpleegkundige niveau 4 een e-mail sturen naar studentenpunt@omring.nl, zodat je als eerste wordt geïnformeerd.
De opleiding verpleegkundige niveau 4 voor zij-instromers is in samenwerking met het Horizon College in Hoorn. Wij willen graag breed opgeleide medewerkers die naar het totale welzijn van de cliënt kunnen kijken. Zij stellen dat centraal in de opleiding. Omring draagt zorg voor je aanmelding bij het Horizon College. Dit zullen wij doen na succesvolle afronding van het sollicitatieproces.
Wij zullen op basis van je CV en motivatie een eerste selectie maken. De eerste stap in de sollicitatieprocedure is het maken van de AMN Talentscan. Deze scan geeft ons, en jou, een indruk over of jij de opleiding aan kunt qua niveau en of de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd ook past bij jouw persoonlijkheid. De talentscan wordt digitaal afgenomen en kun je thuis maken op een computer of laptop met camera. De uitslag van de test krijg je binnen 5 werkdagen van ons per mail toegezonden. Op basis van de test maken wij een tweede selectie en nodigen wij je eventueel uit voor een sollicitatiegesprek.
Je krijgt een leer/arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Deze wordt jaarlijks verleng bij voldoende werk- en schoolprestaties. Met een salaris conform CAO VVT. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het gaat om een salaris dat overeenkomst met het wettelijk minimum (jeugd)loon. Deze is – indien je 21 jaar of ouder bent - €1.684,80 per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Indien je zij-instromer bent (je hebt werkervaring op MBO-niveau 4 in een andere branche dan de zorg), zal jouw salaris overeenkomstig met FWG 30 aanloopperiodiek 0 zijn.
Na het behalen van je diploma krijg je een werkgarantie voor een volwaardige baan als verpleegkundige bij Omring. Daarnaast kun je genieten van de interessante voorwaarden. Denk aan de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Als medewerker van Omring heb je onbeperkt toegang tot www.goodhabitz.com, een website met meer dan honderd online trainingen zoals blijven innoveren, persoonlijke effectiviteit, management en mindfulness. Ook ontvang je een cultuurlidmaatschap via www.cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen. Als laatste bieden we je de Omringpas, waarmee je korting krijgt op diverse (zorg)verzekeringen. Ook krijg je met de Omringpas korting bij de Omringwinkels, op trainingen en workshops, op service aan huis en bijvoorbeeld op advies van een zorgconsulent.

BBL-opleiding tot helpende plus

De verkortte opleiding tot helpende plus is perfect voor mensen die altijd al in de ouderenzorg hebben willen werken maar niet in het bezit zijn van een zorgdiploma.
Als helpende plus ben je verantwoordelijk voor de verzorging, verpleging en begeleiding van cliënten. Je leert het gedrag van cliënten te herkennen en te handelen in het geval van een hulpbehoevende ontwikkeling. Ook leer je een aantal verpleegtechnische handelen, onder andere het aantrekken van steunkousen en het aanreiken van medicatie.
De belangrijkste voorwaarde is dat je het enthousiasme en de energie hebt om te starten met een nieuwe studie, en direct werkervaring op te doen. Verder is het belangrijk dat je beschikt over eigen vervoer en dat je flexibel bent omtrent de werkdagen en werktijden. Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding VMBO KB, GL of TL opleiding of een vergelijkbaar diploma. Het leertraject is een investering in je toekomst. Het vergt veel van je, maar levert ook een hoop op. We vragen je goed na te denken over de combinatie leren, werken, en privé. En hoe jij dit in praktijk gaat brengen gedurende het leertraject. Het belangrijkste blijft jouw persoonlijke welzijn.
Je gaat gemiddeld één dag per week naar school, waarvan je een aantal uur vergoed krijgt voor je lesdag. Dit aantal is afhankelijk van het aantal lesdagen.
Naast gemiddeld één dag per week naar school, werk je gemiddeld 17-24 uur per week op een Omringlocatie of bij een thuiszorgteam. Gezien je in de zorg werkt zullen je werkdagen en -tijden wisselend zijn, net als het aantal dagen dat je werkt.
Ja, tijdens de één-jarige opleiding krijg je een vaste werkplek. Dit kan een werkplek zijn bij een Omringlocatie of bij een thuiszorgteam. Binnen het team leer je de kneepjes van het vak van collega’s. Je krijgt ook een werkbegeleider aangewezen. Een werkbegeleider begeleidt en coacht je gedurende jouw opleiding.
Zowel thuis als op de werkvloer werk je zelfstandig aan opdrachten voor school. Wat betreft thuisstudie kom je uit op gemiddeld 8-10 per week.
Voordat wij met een nieuwe groep starten stemmen wij met de Omringlocaties en met de thuiszorgteams af hoeveel leerlingen wij kunnen opleiden. Zodra wij weten hoeveel leerlingen wij Omring-breed kunnen plaatsen overleggen wij met de ROC’s wanneer wij willen starten met een nieuwe groep. Het startmoment is onder voorbehoud september en februari.
Je kunt je aanmelden zodra de vacature op werkenbijomring.nl wordt gepubliceerd. Wij nemen na afloop van jouw sollicitatie direct contact op. Mocht de vacature niet open staan dan kun je bij interesse voor het BBL-opleidingstraject tot helpende plus een e-mail sturen naar studentenpunt@omring.nl, zodat je als eerste wordt geïnformeerd.
De opleiding helpende plus is in samenwerking met het Horizon College in Hoorn. Omring draagt zorg voor je aanmelding bij het ROC. Dit zullen wij doen na succesvolle afronding van het sollicitatieproces.
Wij zullen op basis van je CV en motivatie een eerste selectie maken. De eerste stap in de sollicitatieprocedure is het maken van de AMN Talentscan. Deze scan geeft ons, en jouzelf, een indruk over of jij de opleiding aan kunt qua niveau en of de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd ook past bij jouw persoonlijkheid. De talentscan wordt digitaal afgenomen en kun je thuis maken op een computer of laptop met camera. De uitslag van de test krijg je binnen vijf werkdagen van ons per mail toegezonden. Op basis van de test maken wij een tweede selectie en nodigen wij je eventueel uit voor een sollicitatiegesprek.
Je krijgt een leer/arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Het salaris is conform CAO VVT 20/-2.
Na het behalen van je diploma krijg je een werkgarantie voor een volwaardige baan als helpende plus bij Omring. Daarnaast kun je genieten van interessante arbeidsvoorwaarden. Als medewerker van Omring heb je onbeperkt toegang tot www.goodhabitz.com; een website met meer dan honderd online trainingen zoals: blijven innoveren, persoonlijke effectiviteit, management en mindfulness. Ook ontvang je een cultuurlidmaatschap via www.cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen. Als laatste bieden we je de Omringpas, waarmee je korting krijgt op diverse (zorg)verzekeringen. Ook krijg je met de Omringpas korting bij de Omringwinkels, op trainingen en workshops, op service aan huis en bijvoorbeeld op advies van een zorgconsulent. Met dit diploma zijn er mogelijkheden een vervolgstudie te doen tot de functie verzorgende IG.