Veelgestelde vragen

HBO-V opleiding Verpleegkundige

De opleiding is in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Als je wordt aangenomen voor een opleidingsplek, meld je jezelf aan bij de HvA.
Het college- en boekengeld wordt door Omring betaald. Tevens is er een vergoeding van reiskosten en lestijd.
De opleiding start elk jaar in augustus. Zorg er dus voor dat je je tijdig aanmeld!
De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar van 28 uur per week) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar van 32 uur per week). Je krijgt direct een leerarbeidsovereenkomst bij aanvang van de opleiding. Om je leerarbeidsovereenkomst te verlengen voor de drie jaar durende hoofdfase moet de propedeuse in het eerste jaar behaald worden.
Gemiddeld 1 dag per week.
Vanaf het eerste leerjaar maak je als duaal student HBO-Verpleegkundige deel uit van één van onze thuiszorgteams. Daarnaast ben je in het eerste leerjaar 20 weken werkzaam binnen één van onze woonzorglocaties.
De belangrijkste voorwaarde is dat je enthousiasme en energie hebt om te starten met een nieuwe studie en daarbij direct werkervaring op te doen! Je bent in bezit van een rijbewijs en hebt te alle tijden beschikbaarheid over een auto. Daarnaast dien je te beschikken over een havo-, vwo-, of mbo-niveau 4 diploma; als alternatief ben je 21 jaar of ouder en kun je aantonen dat je over het gewenste niveau beschikt middels de 21+toets.
Je solliciteert op de openstaande vacature 'HBO-V Wijkverpleegkundige in opleiding' op onze website www.werkenbijomring.nl. Eerst zal je (digitaal) kennismaken met één van onze recruitment medewerkers die met jou de motivatie voor de opleiding en de verdere procedure zal bespreken. Indien de uitkomst van dit gesprek positief is word je aangemeld voor het assessment. Na afronding hiervan vindt het vervolggesprek plaats met een wijkverpleegkundige en een praktijkopleider. Daarna kunnen we je hopelijk feliciteren als toekomstig Wijkverpleegkundige!
Je ontvangt tijdens de opleidingsjaren een mooi startsalaris van € 2.007,97 conform CAO VVT schaal FWG 40 op basis van een fulltime dienstverband.
Na het behalen van je diploma krijg je een werkgarantie voor een volwaardige baan als Wijkverpleegkundige bij Omring. Met dit contract kun je genieten van een aantal voordelen. Zo stimuleren wij persoonlijke ontwikkeling. Als medewerker van Omring heb je onbeperkt toegang tot www.goodhabitz.com, een website met meer dan honderd online trainingen zoals 'blijven innoveren', 'persoonlijke effectiviteit', 'management' en 'mindfulness'. Ook ontvang je een cultuurlidmaatschap via www.cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen. Daarnaast ben je als medewerker van Omring ook automatisch lid van Omringpas, waarmee je korting krijgt op diverse (zorg)verzekeringen. Bovendien krijg je met de Omringpas korting bij de Omringwinkels, op trainingen en workshops, op service aan huis en bijvoorbeeld op advies van een zorgconsulent.