Specialistische ouderenzorg in het expertisecentrum

Advies- en Behandelcentrum

Specialistische ouderenzorg in het expertisecentrum

Ouderen hebben vaak specialistische zorg nodig. Ons Advies- en Behandelcentrum (ABC) is een expertisecentrum voor mensen met ouderdomsklachten of ouderen met meervoudige aandoeningen. Hier kunnen mensen terecht met onder meer geheugenproblemen, hersenbeschadigingen en gewrichtsklachten, maar ook voor revalidatie na een ziekenhuisopname. 

Wat kun je doen binnen het Advies- en Behandelcentrum (ABC)?

Bij het ABC werken verschillende specialisten: geriatrie fysiotherapeuten, ergotherapeuten met een specialisme zoals Edomah of cognitieve revalidatie en die innovatief meedenken in het 'altijd thuis traject', GZ psychologen met een visie op onbegrepen gedrag en specialisten ouderengeneeskunde. 

Zij werken samen aan het hetzelfde probleem of dezelfde aandoening, ieder vanuit zijn of haar deskundigheid. Alle behandelaren zijn daardoor multidisciplinaire specialisten en kunnen niet alleen goed schakelen met elkaar, maar bijvoorbeeld ook met mantelzorgers, huisartsen en specialisten in het ziekenhuis.

Als behandelaar bij het ABC moet je daarom goed kunnen samenwerken. Je bent een ondernemende, flexibele en ambitieuze specialist die zich vakinhoudelijk wil ontwikkelen. Je werkt bijvoorbeeld mee aan wetenschappelijke onderzoeken of draagt zelf innovatieve idee├źn aan. Daarnaast heb je natuurlijk affiniteit met de doelgroep: kwetsbare ouderen voor wie je je elke dag inzet om de kwaliteit van hun leven te behouden.