Inge & Ilse Schuurman

Inge & Ilse Schuurman | Verzorgende IG & Eerst Verantwoordelijke Verzorgende, Omring

Bij ons komen ze revalideren

“Onze moeder werkte al bij Omring”

Inge (37) droomde als meisje al van werken in de zorg, Ilse (33) wilde liever kapster worden. En toch werken de zusjes Schuurman nu allebei bij Omring. Ze staan al 18 en 13 jaar in de zorg. En dat blijven ze graag doen. Alhoewel ze misschien wel nog een keer een opleiding willen volgen. Dat kan bij Omring.

Fijne collega’s

Dat ze er allebei al zolang werken, zegt genoeg, aldus de zussen. “Omring is een fijne werkgever”, vindt Inge. “De sfeer op de revalidatieafdeling is goed, ik heb leuke collega’s. Een van de belangrijkste punten voor mij is fijne collega’s hebben waar je op kunt bouwen, maar ook af en toe een geintje mee kunt maken.” Ilse begon op de afdeling somatiek, maar toen ze een oproep voor een nieuwe herstelafdeling zag, besloot ze te solliciteren. “Ik wilde wel eens iets anders. We hebben de herstelafdeling van niets opgebouwd, dat was ontzettend leuk. Je moet het zien als een soort ‘tussenafdeling’, voor mensen die te goed zijn voor het ziekenhuis, maar er nog niet aan toe zijn om naar huis te gaan. Het zijn mensen die minder intensieve zorg nodig hebben dan op een revalidatieafdeling. Bij ons komen ze aansterken.”

COVID-unit

Ondertussen werkt Ilse al voor de tweede keer op een COVID-unit. “In maart 2020 was onze herstelafdeling voor het eerst een COVID-unit. In de zomer gingen we terug naar de reguliere zorg, maar sinds oktober is het weer volledig COVID. Dat is heftig, zeker toen we nog haast niets wisten van het virus. Nu zijn we er een stuk rustiger onder, maar het blijft best zwaar. Het is niet niks om 8 uur lang zo’n beschermend pak aan te hebben. En sommige cliënten zijn behoorlijk ziek. Het is fijn dat wij ze dan goed kunnen verzorgen.” Als de COVID-patiënten van Ilse klachtenvrij zijn, gaan ze naar Inge. “Bij ons komen ze revalideren”, beaamt Inge.