Romy Ootes

Romy Ootes | Stagiair Vitaliteit en Verzuim, Omring

Werkplezier is zo belangrijk!

“Werkplezier is zo belangrijk!”

Omring wil vitale medewerkers hebben die met plezier naar hun werk gaan. Oók in coronatijd. Het programma Samen Vitaal speelt daarop in, met allerlei trainingen, workshops en activiteiten. Mede dankzij deze aandacht voor het welzijn van medewerkers won Omring op 16 maart de award voor ‘beste (thuis)werkgever van het jaar 2020’. Romy Ootes is een van de medewerkers van het team Vitaliteit. “Ik ken geen werkgever die zoveel investeert in vitaliteit als Omring.”

Zo’n 4000 organisaties door heel Nederland waren genomineerd voor de award voor ‘beste (thuis)werkgever van het jaar 2020’. “En Omring won, daar ben ik trots op”, zegt Romy. “Want ik heb Omring genomineerd.” Ze is student Human Research Management en loopt sinds een paar maanden stage bij het team Vitaliteit. Samen met 3 collega’s geeft ze het programma Samen Vitaal vorm. “Mijn collega’s hier vinden het heel vanzelfsprekend dat Omring zoveel aandacht voor welzijn en werkplezier heeft. Maar ik heb een frisse blik en zie hoe bijzonder het is. Het klopt dat vitaliteit bij steeds meer organisaties een trend wordt. Maar Omring is er al 2 jaar mee bezig! En nu in coronatijd organiseren we allerlei extra activiteiten. Dat vond ik een nominatie waard.”

Winterprogramma

Naast het preventieve aanbod organiseert Samen Vitaal ook activiteiten voor ‘de fun’. “Werken in de zorg moet bij je passen, ik heb daar echt bewondering voor”, zegt Romy. “Mensen kiezen er bewust voor, maar het blijft zwaar werk. Daarom is werkplezier zo belangrijk! Van december tot maart hadden we het winterprogramma, met allerlei winterse activiteiten. Van kookworkshops tot winterkransen maken, bingo’s, yogales, noem maar op. Vanwege corona nu allemaal online. Het winterprogramma was nieuw, om medewerkers een hart onder de riem te steken. En om de saamhorigheid te versterken, ook al is het online. Want of je stafmedewerker of zorgmedewerker bent, iedereen ziet elkaar minder. In het dagelijks werk is nu weinig ruimte voor even een praatje.”

Voor ieder wat wils

Het winterprogramma pakte goed uit. “We kregen ontzettend veel foto’s en positieve berichten van medewerkers”, lacht Romy. “Dat is echt het allerleukste van dit werk. Ik krijg daar ontzettend veel energie van.” Voor team Vitaliteit reden genoeg om door te gaan met een lenteprogramma. En alvast na te denken over een zomer- en herfstprogramma. Waarbij het natuurlijk de uitdaging is om voor ieder wat wils aan te bieden. “Bij Omring werken veel verschillende mensen van verschillende leeftijden. Daar richten wij ons aanbod ook op in. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een webinar over de overgang. Twee super leuke vrouwen, oud-gynaecologen, geven dat een paar keer per jaar. Er werken namelijk veel 45+-vrouwen bij Omring. Het is belangrijk om daar als organisatie oog voor te hebben.’’

Vitaliteit

“Ik ken geen werkgever die zoveel investeert in vitaliteit als Omring”, besluit Romy. “Het past ook bij de visie van Omring: samen de beste zorg dichtbij. Maar om goed voor een ander te kunnen zorgen moet je ook goed voor jezelf zorgen. Met Samen Vitaal helpt Omring zijn medewerkers daarbij.”

Of neem contact op met onze recruiters!


Bel 088 206 71 01

Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren.

Stuur een bericht via het

Contactformulier