Lizzy Brakkee

Lizzy Brakkee | Verzorgende IG, Omring

Ze laten zien dat ze blij zijn met jou als werknemer. Dat vind ik bijzonder.

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk”

Lizzy Brakkee (54) was 51 toen ze zich bij Omring aanmeldde voor een leer-werktraject. Inmiddels heeft ze het diploma verzorgende IG op zak en werkt ze bij thuiszorgteam Den Helder Schooten. Weer met de neus in de boeken was even wennen, maar het werk vond ze gelijk fantastisch. “Dat je zelfstandig beslissingen mag nemen is superuitdagend.”

 Als klein meisje wilde Lizzy zuster worden. Het kwam er niet van. Totdat ze zich, 51 jaar oud, aanmeldde voor het leer-werktraject verzorgende IG bij Omring. “Natuurlijk heb ik getwijfeld. Want kun je nog wel een heel nieuw vak leren als je 51 bent? Wat de doorslag gaf? Dat ik een beroep wilde waarin ik wat beteken voor mensen.” Ze ontdekte dat je nooit te oud bent om te leren, als je het maar wíl. “Eenmaal mijn draai gevonden, vond ik het zelfs leuk om hoge cijfers te halen.”

Alle verpleegtechnische handelingen

Het werk in de thuiszorg is inhoudelijk heel divers. “Als verzorgende IG ben je gediplomeerd om verschillende verpleegtechnische handelingen te doen. In de thuiszorg wordt dat ook echt van je gevraagd. Alles wat je in de opleiding geleerd hebt, komt aan bod.” En dan zijn er natuurlijk de cliënten. “Ik maak altijd tijd voor een praatje. Ik geniet van het persoonlijke contact. Het is gewoon ontzettend leuk. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.”

Routelijst op de iPhone

Aan het begin van elke werkdag krijgt Lizzy een routelijst met de cliënten die ze die dag gaat bezoeken. “Ik lees me altijd eerst even in. Ik bekijk het zorgplan en neem de laatste rapportages door. Zo weet ik wat er allemaal gebeurd is en welke zorg ik aan de cliënt moet verlenen. En dat kan van alles zijn: helpen met douchen, wondzorg, katheter spoelen, medicatie toedienen of aanreiken, noem maar op. Als ik klaar ben, ga ik naar de volgende cliënt.” En dat kan allemaal op de fiets. Hoewel Lizzy nu, in coronatijd, meestal de auto pakt. “Door corona mogen we niet op kantoor komen. Daardoor mis ik een plekje om even te kunnen zitten. Om even pauze te nemen of te rapporteren. Dat doe ik nu in de auto.”

Of neem contact op met onze recruiters!


Bel 088 206 71 01

Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren.

U kunt ook een mail sturen naar

Contactformulier