Linda Rijnbeek

Linda Rijnbeek | Ergotherapeut, Omring

Ik kijk vooral naar wat iemand nog wél kan.

Meer dan een cliënt

Als ergotherapeut ondersteunt Linda Rijnbeek (50) onder meer cliënten in de wijk. “Samen met de thuiszorgcollega’s zorgen we dat mensen langer veilig thuis kunnen wonen.”

Advies- en Behandelcentrum

Linda werkt vanuit het Advies- en Behandelcentrum op meerdere Omringlocaties in West-Friesland. Daarnaast ondersteunt ze thuiswonende cliënten in de gemeente Stede Broec. “Daar werken we nauw samen met de thuiszorgteams, die een signalerende functie hebben. Regelmatig krijgen we de vraag of we bij een cliënt langs willen gaan.” Ook huisartsen, specialisten, geriaters en gemeentelijke WMO-afdelingen weten de ergotherapeuten te vinden. “Verder worden we regelmatig benaderd door de zorgcentrale van Omring. Bijvoorbeeld als een mantelzorger contact heeft opgenomen.” 

Ondersteuning van mantelzorgers

Ook mantelzorgers worden zoveel mogelijk ondersteund en ontlast. Zo regelde Linda aanpassingen in het huis van een ouder echtpaar, waarvan de man dementie heeft. “Het mantelzorgen viel zijn vrouw steeds zwaarder. Dankzij de aanpassingen – waaronder een bedbeugel en een tweede trapleuning – kan hij meer zelfstandig doen. Hij kan zelfs weer boven slapen, samen met zijn vrouw.”

Samen werken aan preventie

Ook preventie speelt een belangrijk rol in haar werk. “Signaleert de thuiszorg bijvoorbeeld een verhoogd valrisico bij een cliënt? Dan gaan wij langs voor een woningscan. Wij geven daarbij adviezen om de woning veiliger te maken of om bepaalde activiteiten anders uit te voeren. Een kleedje weg, ander schoeisel, een extra steunpunt; met kleine aanpassingen kun je het risico op vallen al verkleinen. Soms schakelen we ook de fysiotherapeut in. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen wijkverpleging, de ergotherapeut en fysiopeut. Inderdaad, samen de beste zorg dichtbij!”

Of neem contact op met onze recruiters!


Bel 088 206 71 01

Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren.

U kunt ook een mail sturen naar

Contactformulier