Corry Vertelman

Corry Vertelman | verpleegkundige in opleiding, Omring

De loopbaancoach via Omring hielp mij mijn uitdaging te vinden

Achttien jaar geleden startte Corry Vertelman haar carrière in de zorg met het leerwerktraject Verzorgende IG. Zeventien jaar later, startte zij weer een leerwerktraject, maar nu voor de functie van Verpleegkundige.

‘Als je een jong gezin hebt, gaat daar veel van je aandacht naar uit. Nu mijn kinderen wat groter zijn, begon het bij mij te kriebelen om weer wat aandacht en energie te gaan besteden zelfontwikkeling’, vertelt Corry. Dus toen zij haar jaargesprek had met haar leidinggevende bij Omring, gaf ze aan wel weer open te staan voor wat verdieping en uitdaging in haar werk. Maar ze precies wilde doen, wist ze eigenlijk nog niet…

Loopbaancoach

‘Omring huurt dan een loopbaancoach in. Dus met haar ben ik gaan kijken waar mijn ambitie ligt en waar ik verder mee zou willen. Daar kwam al snel Verpleegkundige uit, en dat is ook wel een logische stap als je Verzorgende IG bent. Dus sinds september vorig jaar zit ik weer één dag in de week in de schoolbanken!’ vertel zij trots.

Het is best weer even wennen voor Corry. ‘Ik heb in mijn loopbaan inmiddels zoveel leerlingen begeleidt en nu ben ik ineens zelf weer leerling. Maar ik vind het ontzettend leuk. Ik leer weer zo veel, dat ik ook vaak denk: jeetje, had ik dat maar eerder geweten, dan had ik cliënt A of B veel beter kunnen helpen…’

Ook het feit dat ze weer één dag in de week op school zit, ervaart Corry als plezierig. ‘Een schooldag duurt acht uur en daarvan krijg je ongeveer de helft gewoon uitbetaald in salaris. Maar veel leuker vind ik nog dat je je weer omringt met gelijkstemden, ook al lopen de leeftijden uiteen van begin twintig tot begin vijftig. Ik heb nu al een paar klasgenoten waar ik zo’n leuke klik mee hebt, dat dat misschien wel vriendinnen worden; je deelt tenslotte toch dezelfde werkpassie’, zegt Corry.

Volgend jaar moet Corry ook weer stagelopen. ‘Dat kan natuurlijk gewoon binnen Omring; ik weet alleen nog niet op welke locatie. En ja, natuurlijk behoud je je gewone salaris tijdens je stage!’, lacht ze.

Wil jij ook werken en leren tegelijk, zodat je – inclusief een garantie op een baan en een mooi salaris – je toch kunt ontwikkelen? Dat kan! Omring denk graag met je mee welke opleiding het meest geschikt is en ondersteunt je in elke stap.