Wendy Schuit

Wendy Schuit | Wijkverpleegkundige, Omring

Omring biedt volop kansen om je te blijven ontwikkelen.

“Het geeft me voldoening als ik een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van iemands leven.”

Wendy Schuit (1993) is wijkverpleegkundige bij Omring en maakt sinds oktober 2018 deel uit van het Plusteam. In het laatste jaar van haar studie hbo-v aan de Hogeschool van Amsterdam kwam ze voor het eerst terecht in de wijk. “Een fantastische ervaring, terwijl ik eigenlijk wilde stagelopen bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst of bij de gevangenis,” herinnert Wendy zich. “Ik heb altijd veel voldoening gehaald uit het sociale stuk. Gesprekken voeren met de cliënten, het opbouwen van een langdurige vertrouwensband, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Wanneer het lukt om zo’n band op te bouwen, kun je vaak sneller successen behalen.” 

Wendy volgde haar eerste stage in de gehandicaptenzorg, de tweede op een somatische afdeling en de derde op revalidatie. “Bij geen van die drie was de liefde wederzijds,” grapt Wendy. “Ik koos voor mijn opleiding, omdat het me voldoening geeft wanneer ik iets positiefs kan bijdragen aan de kwaliteit van iemands leven. Van tevoren had ik niet echt een vooropgesteld doel voor ogen. Met hbo-v kun je zo veel kanten op. Ik was er helemaal zeker van dat het kwartje tijdens mijn opleiding wel zou vallen en dat deed het ook.”

Bij Omring liep Wendy stage in een regulier thuiszorgteam. “Tijdens die dertig weken merkte ik al dat mijn interesse lag bij de complexe cliënt met psychosociale problematiek.” Wendy lacht. “Ik heb zelfs mijn casestudy aan een cliënt gewijd die nu bij het Plusteam zou worden ondergebracht.” Na het afronden van haar stage kon Wendy bij Omring blijven werken. “Geweldig natuurlijk! Niet alleen om de cliënten, maar ook vanwege de collega’s en de prettige organisatie. Helaas was er na een half jaar geen plek meer in dit team en kwam ik in een andere wijk terecht.”

In haar nieuwe wijk waren veel minder cliënten waarbij een psychosociale problematiek speelde. Wendy miste deze uitdaging. “De collega’s met wie ik in dat eerste team samenwerkte zijn vanaf het begin bij het Plusteam betrokken geweest,” vertelt Wendy. “We hebben tijdens en na mijn stage heel fijn samengewerkt en zodra er plek was voor een wijkverpleegkundige in het Plusteam hebben ze me gebeld om te vragen of ik wilde solliciteren. Dat heb ik gedaan en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Bij Omring kun je je blijven ontwikkelen. Ik heb zelf bijvoorbeeld net een cursus palliatieve zorg afgerond.”

Het Plusteam is een groot succes gebleken. Wendy: “Door gericht zorg te verlenen aan deze specifieke cliëntendoelgroep, kunnen we als team gemakkelijker aansluiten bij de behoeftes en het gedrag van de cliënt. Daarnaast bieden wij de reguliere teams een consultfunctie aan. Wij denken mee en geven tips wat het zorgverlenen aan desbetreffende cliënten iets gemakkelijker kan maken. Nieuwe collega’s zijn uiteraard meer dan welkom!”

Wil jij ook zo'n leuke baan als Wendy, klik dan hier voor de vacature van Verpleegkundige Mbo-niveau 4 bij het Plusteam Hoorn.

Over het Plusteam

Plusteam Hoorn is een thuiszorgteam dat zich heeft gespecialiseerd in mensen met een psychosociale achtergrond. Omdat deze cliëntengroep tussen wal en schip dreigde te raken, richtte Omring in 2017 dit specialistische team op. Sindsdien bieden de collega’s van het Plusteam gerichte zorg aan deze bijzondere groep cliënten en dat doen ze met groot succes. Door uitsluitend te werken met deze doelgroep zijn de leden van het Plusteam uitstekend in staat om aan te sluiten bij de behoeften en de gedragingen van hun cliënten. Het team werkt nauw samen met het netwerk rondom de cliënt en wordt geconsulteerd door de reguliere wijkverplegingsteams.