Stephany van Toornburg

Stephany van Toornburg | EVV-er, Omring

Ik ben heel blij met de kansen die Omring me heeft geboden

"We hebben het hier gewoon enorm goed voor elkaar!"

Stephany van Toornburg (1973) is Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) bij Omring en werkt – met een onderbreking van een jaar – sinds 1998 in Lindendael. “In dat jaar heb ik voor een andere organisatie gewerkt,” vertelt Stephany, “even kijken hoe het daar ging, maar ik was binnen de kortste keren weer terug. Ik kwam er al heel snel achter dat we toch wel verwend zijn bij Omring,” lacht Stephany. “Als je kijkt naar kennis, informatievoorziening en materialen zoals tilliften en plafondliften, dan hebben we het hier gewoon enorm goed voor elkaar!”

Voordat Stephany bij Omring aan de slag ging, studeerde ze Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) niveau 4. “Ik was nooit van plan om in de verzorging terecht te komen,” vertelt Stephany openhartig. “Ik ben hier begonnen als activiteitenbegeleider. Toen ik na een paar jaar werd overgeplaatst naar de dagbesteding, moest ik een opleiding tot verzorgende volgen, maar eigenlijk wilde ik dat helemaal niet. Ik weet nog dat ik de eerste dag echt doodeng vond. Mensen wassen, uit bed halen, dat was niet waarom ik SPW had gedaan. Ik wilde mensen activeren en zorgen voor een zinvolle dagbesteding.”

Wat in eerste instantie een doodlopend traject leek, bleek 100% mee te vallen. “Ik zat er hélemaal naast,” verklaart Stephany. “Ik ontdekte dat ik in deze functie juist prima tot mijn recht kwam. Ik begon meteen aan bed met activeren, een praatje maken over vroeger, ik vond zelfs het medicijn delen leuk. Het werk fascineerde me zelfs zo, dat ik besloot me er verder in te bekwamen, dus werd ik Verzorgende IG.”

Daar hield Stephany’s ontwikkeling niet op. “Het was mijn leidinggevende opgevallen dat ik van organiseren houd, dus werd mij gevraagd of ik misschien EVV’er (eerst verantwoordelijk verzorgende) wilde worden. Ook die kans heb ik met beide handen aangegrepen. En dat is nog niet alles,” Stephany glimlacht. “Vorig jaar ben ik begonnen met de opleiding HBO dementiezorg. Onbegrepen gedrag en belevingsgerichte zorg hebben me altijd geïntrigeerd. Door deze opleiding te volgen wil ik een bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg die Omring mensen met dementie biedt.”

Een van de expertisegebieden van Omring is dementiezorg. “Daar past het volgen van deze opleiding dus heel goed bij,” beaamt Stephany. “Ik zou het fantastisch vinden om na het afronden van mijn opleiding een coachende rol te kunnen vervullen op dit gebied. Samen met mijn collega’s kijken naar de individuele cliënt, naar de groepsdynamiek en naar de wisselwerking om vervolgens handvatten te kunnen geven die mijn collega’s helpen te anticiperen op bepaald gedrag.”

“Ik ben heel blij met alle kansen die Omring me heeft geboden,” sluit Stephany haar verhaal af. “Het geeft me een warm gevoel dat leidinggevenden met me meedenken en me het vertrouwen geven zodat ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Of ik ooit nog een keer een jaartje wat anders wil gaan doen?” Stephany lacht. “Ik dacht het niet!”

Wil jij ook zo'n leuke baan als Stephany, klik dan hier voor de vacatures van Verzorgende IG bij Lindendael.

Over Lindendael

Op woonzorglocatie Lindendael wonen mensen met een lichamelijke zorgvraag, mensen met dementie die graag in een woongroep wonen, mensen die willen revalideren en mensen die tijdelijke zorg of zorg in de laatste fase van hun leven nodig hebben. Het is een bruisende instelling, vlakbij het centrum van Hoorn, met veel faciliteiten en behandelingsmogelijkheden. Je vindt er een supermarkt en een kapper, maar bijvoorbeeld ook een biljardruimte en een theater. Alles wat een bewoner nodig kan hebben is te vinden binnen de muren van Lindendael.