Daniëlle Braas-Stap

Daniëlle Braas-Stap | EVV'er, Omring

Dankzij de brede zorg die Omring biedt, zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen.

“Bij Omring blijf ik me ontwikkelen”

Daniëlle Braas-Stap (1974) is EVV’er (eerst verantwoordelijk verzorgende) en leerling verpleegkundige bij Omring en maakt sinds 2018 deel uit van het Plusteam. Bijzonder, want toen Daniëlle na haar middelbareschooltijd koos voor een zorgopleiding, wilde ze het liefst met baby’s werken. “Als verpleegkundige werken op een neonatologie-afdeling, daar had ik mijn pijlen op gericht,” herinnert ze zich, “maar in die tijd bestond het Plusteam nog niet.” 

Na het afronden van de opleiding MDGO-VZ ging Daniëlle aan de slag in de gehandicaptenzorg en in de thuiszorg. “Ik ben iemand die overal wel een uitdaging in ziet;” vertelt Daniëlle. “Dat is ook niet zo moeilijk, want in de zorg krijg je op een heel jonge leeftijd al een grote verantwoordelijkheid. Bovendien is de zorg die Omring biedt enorm breed, waardoor er heel veel mogelijkheden zijn om je als medewerker verder te ontwikkelen of te specialiseren. 

Daniëlle heeft de afgelopen 26 jaar een schat aan ervaring opgedaan. “Ik ging van de thuiszorg naar de Sweelinckhof en van daaruit naar Lindendael voor de IG-opleiding. In de tijd dat ik bij Lindendael werkte heb ik ook de opleiding voor EVV’er gevolgd en heb ik meerdere cursussen gedaan, waaronder ergocoach en aandachtsvelder1 palliatieve zorg. Na Lindendael heb ik een hele tijd geflext, dus dan kom je ook overal. Vervolgens heb ik een tijdje revalidatie gedaan en vanuit die functie ben ik bij het Plusteam terechtgekomen. 

Het Plusteam is voor Daniëlle een schot in de roos. “Als ik op dit moment een stageplek zou moeten kiezen, dan zou het Plusteam op één, twee én drie staan en de kraam op vier,” lacht ze. “Geen dag is hetzelfde. Wanneer de voordeur opengaat, heb ik vaak geen idee wat ik kan verwachten. Werk je bij het Plusteam, dan moet je snel kunnen schakelen en creatief kunnen omgaan met onverwachte situaties. De zorgvragen zijn complexer en dat vraagt gewoon net iets meer van je. Die continue uitdaging vind ik heel stimulerend en verfrissend.” 

De functie is goed te combineren met de opleiding voor verpleegkundige niveau 4 die Daniëlle nu volgt. “Dat is ook zo fijn aan Omring, de mogelijkheden die er zijn om jezelf te ontplooien en door te leren,” aldus Daniëlle. “Door de huidige combinatie van mijn studie en mijn werk ben ik erachter gekomen dat ik psychiatrie wel heel erg interessant vindt. Ik denk niet dat ik hierna nog HBO ga doen, maar een specialisatie richting de psychiatrie zou zomaar een volgende stap in mijn professionele ontwikkeling kunnen zijn.” Daniëlle glimlacht. “Wie zal het zeggen … ?” 
 

Wil je ook zo'n leuke baan als Daniëlle? Klik hier voor alle EVV'er vacatures!

Over het Plusteam 
Plusteam Hoorn is een thuiszorgteam dat zich heeft gespecialiseerd in mensen met een psychosociale achtergrond. Omdat deze cliëntengroep tussen wal en schip dreigde te raken, richtte Omring in 2017 dit specialistische team op. Sindsdien bieden de collega’s van het Plusteam gerichte zorg aan deze bijzondere groep cliënten en dat doen ze met groot succes. Door uitsluitend te werken met deze doelgroep zijn de leden van het Plusteam uitstekend in staat om aan te sluiten bij de behoeften en de gedragingen van hun cliënten. Het team werkt nauw samen met het netwerk rondom de cliënt en wordt geconsulteerd door de reguliere wijkverplegingsteams.