Martine Lagerwey

Martine Lagerwey | Leerling Helpende Plus, Omring

Eindelijk werk ik in de zorg. Het is een droom die uitkomt!

"Wat dit werk speciaal maakt is dat ik er zo veel van mezelf in kwijt kan"

Martine Lagerwey (1968), Helpende op de afdeling Wilg in Lindendael, werkte 27 jaar bij een supermarktketen voordat ze als Woonassistente bij Omring aan de slag ging. “Ik wilde altijd al de zorg in, maar door allerlei omstandigheden is dat er niet van gekomen,” vertelt Martine openhartig. “Tijdens de middelbare school had ik een bijbaantje bij de supermarkt en daar ben ik blijven hangen. Studeren zou minder inkomsten betekenen, en dat kon ik me op dat moment niet veroorloven.”

In 2018 zou Martine voor de zoveelste keer worden overgeplaatst naar een andere vestiging. “Van het idee alleen al werd ik diep ongelukkig,” aldus Martine. “Die vestiging betekende een veel langere reistijd. Voor mijn gevoel had ik daar helemaal niets te zoeken. Gelukkig vroeg een collega van mijn man me of de functie van woonassistente bij Omring niet iets voor mij was. Ik heb een sollicitatiebrief geschreven en ik werd direct aangenomen.” Martine lacht. “Eindelijk werk ik in de zorg. Het is een droom die uitkomt!”

Ik heb de opleiding voor Helpende afgerond en ik ben nu bezig met Helpende Plus,” glundert Martine. “Ik leer zo veel nieuwe dingen en ik vind het werk geweldig. Ik ben heel blij dat ik deze carri√®reswitch heb gemaakt. Het bijzondere is dat ik hier ook mensen tegenkom die ik vroeger als klant in de supermarkt sprak. Sommige mensen herkennen me zelfs nog uit die tijd. Als mij gevraagd wordt wat ik doe, antwoord ik wel eens: Ik werk in mijn verleden op een plek waar het altijd lekker warm is.”

“Wat dit werk speciaal maakt is dat ik er zo veel van mezelf in kwijt kan,” vervolgt Martine. “Iedere bewoner heeft zijn of haar persoonlijke gewoontes en unieke eigenaardigheden. Ik vind het een uitdaging om erachter te komen hoe ik het beste naar boven kan halen. Zo is er bijvoorbeeld een mevrouw op de afdeling die altijd zit, maar samen met mij soms een paar stappen wil lopen. Daar kan ik echt ontroerd van raken.”

Martine heeft nog geen vast contract als Helpende, maar daar maakt ze zich geen zorgen over. “Ik voel gewoon dat ik gemaakt ben voor dit werk en dat ik hier bij Omring helemaal op mijn plek ben. Doorgroeien en bijleren wordt enorm gestimuleerd. Zelf zou ik bijvoorbeeld graag de cursus Therapeutic Touch volgen. Ik merk regelmatig dat aanraking heel effectief is bij onrustige en angstige bewoners. Ik vind het heel interessant om daar te zijner tijd meer over te leren.” Martine glimlacht. “Maar eerst maar eens de opleiding Helpende Plus met goed gevolg afronden.”

Wil je ook werken en leren bij Omring? Klik dan hier voor de vacatures.