Mariella Eybrecht

Mariella Eybrecht | EVV-er, Omring

Eén van de dingen die ik zo fijn vind aan Omring is dat er naar je geluisterd wordt

“Bij Omring zijn we trots op elke nieuwe medewerker en ik vind het een eer dat ik dat gevoel als buddy mag overbrengen!”

Mariëlla Eybrecht, EVV’er in Den Koogh, begon haar zorgcarrière op heel jonge leeftijd op Curaçao. “Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat we als gezin op vakantie gingen bij mijn opa en oma op Bonaire en dat ik als klein meisje al bezig was met het verzorgen van mijn oma,” glimlacht Mariëlla. “Haren kammen, de nagels doen, zorgen dat ze zich op haar gemak voelde, heerlijk vond ik dat.” Mariëlla hoefde dan ook niet lang na te denken over de opleiding die ze ging volgen en het werk dat ze wilde doen: “Mijn eerste opleiding was de opleiding voor bejaardenverzorgster.  

“Inmiddels werk ik alweer 38 jaar in de zorg,” berekent Mariëlla, “en ik kan me nog steeds geen beter beroep wensen.” In 1990 besloot ze om de opleiding ziekenverzorgende te gaan volgen. “Dat was wel een stap, want die interne opleiding werd op Curaçao niet gegeven,” herinnert Mariëlla zich. “Ik was van plan om na de opleiding terug te gaan naar Curaçao, maar ik raakte hier snel ingeburgerd en bovendien ontmoette ik in Nederland de liefde van mijn leven.” 

Mariëlla ging in 2000 bij Omring werken. “Ik woonde met mijn man in Julianadorp en ik werkte in Alkmaar. De reistijd brak me op, dus zocht ik mijn werk dichterbij. Via het uitzendbureau kon ik op een aantal plekken kennismaken en Den Koogh beviel me veruit het beste.” Mariëlla lacht: “Ongelooflijk dat ik hier alweer bijna twintig jaar werk. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt.” 

“Een van de dingen die ik zo fijn vind aan Omring, is dat er naar je geluisterd wordt,” vervolgt Mariëlla. “Een voorbeeld? We krijgen steeds vaker te maken met mensen met overgewicht en daarom hebben we gevraagd of er een geheel elektrische tillift kon worden aangeschaft. Dat kon en nu hebben we er twee op deze locatie. Daarnaast kun je bij Omring jezelf blijven ontwikkelen als je dat wilt. Ik wil aan het bed staan en voor mensen zorgen. Dat is waar ik blij van word. Hoewel ik ervoor kies om aan het bed te staan, kan ik mij zelfs in die rol blijven ontwikkelen. 

“Dat wil niet zeggen dat ik stilsta,” vertelt Mariëlla enthousiast verder. “Helemaal niet zelfs. Ik ben EVV’er op een unit van 10 cliënten. Mijn motto is kwaliteit leveren. Door het maken van duidelijke zorgplannen, kun je de eigen regie van de cliënten waarborgen en dat is heel belangrijkDaarnaast ben ik buddy voor nieuwe medewerkers. Ik maak nieuwe collega’s – uitzendkrachten én contractanten – wegwijs binnen Den Kooghmet name in het elektronisch cliënten dossieren ik zorg ervoor dat ze zich welkom en thuis voelen. Een vliegende start noemen we dat bij Omring. Hier zijn we trots op elke nieuwe medewerker en ik vind het een eer dat ik dat gevoel als buddy mag overbrengen!” 

Wil je ook zo'n leuke baan als Mariëlla bij Den Koogh? Klik dan hier voor de vacatures!