Sabrina Buis

Sabrina Buis | Woonassistent, Omring

Het fijne contact met de bewoners is precies wat deze functie zo leuk maakt

“Mijn hart ligt echt bij de ouderenzorg.”

Sabrina Buis (1988) is sinds 2016 Woonassistent op de woning Koepoortseik in Lindendael. “Eigenlijk heb ik voor dit werk gekozen dankzij mijn moeder,” vertelt Sabrina. “Zij is degene die me voorstelde om een stage te kiezen binnen de ouderenzorg. Ik had al kennis gemaakt met werken in de kinderopvang en in de aardappelen-groente-en-fruit-sector, ook leuk, maar dat paste veel minder goed bij me dan de psychogeriatrie.”

“Hoe mijn moeder erbij kwam om me deze richting te adviseren?” Sabrina denkt even na. “Ik denk omdat ik na het overlijden van de oma van mijn vaders kant heel veel heb opgetrokken met mijn opa. We deden van alles samen. Ik ging vaak bij hem eten en als ik een lift nodig had, dan hoefde ik maar te bellen of hij stond voor me klaar.” Sabrina glimlacht. “We hadden een geweldige band en ik mis hem nog elke dag.”

Ook met de mensen op haar woning onderneemt Sabrina van alles. “Ik heb geluk dat ik zo veel uren heb als woonassistente,” vertelt Sabrina enthousiast. “Ik heb een contract van 32 uur en dat geeft me de ruimte om wat extra’s te doen met en voor de bewoners. Ik ga met ze fietsen op de duofiets, ik neem de tijd om hun haar te doen of om nagels te lakken, of ik doe spelletjes met ze op de beleef-tv. Het fijne contact met de bewoners is precies wat deze functie zo leuk maakt.”

Sabrina werkt inmiddels 14 jaar bij Omring. “Ik begon op een pg-afdeling, waar ik het enorm naar mijn zin had. Om meer van de zorg te zien ben ik op een gegeven moment gaan flexen en kwam ik terecht in de somatiek. Dat lag me niet, dus hebben mijn leidinggevenden naar een andere plek voor me gezocht, want mijn hart ligt echt bij de ouderenzorg. Gelukkig kon ik drie jaar geleden aan de slag als woonassistente.”

“Vorig jaar ben ik voor het eerst met de bewoners mee op vakantie geweest,” vervolgt Sabrina met een vrolijke twinkeling in haar ogen. “Fantastisch was dat! Al die lieve mensen en hun familie zien genieten geeft me zo veel energie. Dat is onbeschrijfelijk. Dit jaar gaan we weer met een aantal bewoners op vakantie en we zijn volop bezig met alle voorbereidingen.”

In de toekomst wil Sabrina graag Helpende worden: “Ik heb al een groot deel van de opleiding gevolgd, maar door mijn dyslexie is het heel lastig om het examen te halen. Soms help ik collega’s die wel Helpende zijn bij hun werkzaamheden. Ik zou het geweldig vinden om dat soort taken zelfstandig te kunnen doen en ik denk dat ik in de toekomst nog wel een keer een poging waag om de opleiding voor Helpende af te ronden. Doorgroeien wordt binnen Omring enorm gestimuleerd en ik weet zeker dat ik bij mijn leidinggevende terechtkan wanneer ik mezelf verder wil ontwikkelen.”

 Wil je ook zo'n leuke baan als Sabrina op onze locatie Lindendael? Klik hier voor onze vacatures!