Simone van Boven

Simone van Boven | Verzorgende IG, Omring

Bij Omring kun je je op je eigen tempo blijven ontwikkelen.

“De palliatieve zorg is het laatste wat je voor mensen kunt doen en dat vind ik gewoon heel mooi.”

Simone van Boven (1980) is verzorgende IG in Hospice Den Helder en volgt daarnaast de opleiding voor Verpleegkundige. “Na de basisschool ging ik naar de mavo,” vertelt Simone, “maar dat uitstapje was slechts van korte duur. Er waren in die tijd een heleboel dingen die ik veel interessanter vond dan school,” lacht Simone. “Zo kwam ik terecht op het vmbo en ik heb geen moment getwijfeld over welke richting het moest worden. Ik vond het toen al heerlijk om met mensen om te gaan en voor mensen te zorgen, dus koos ik voor verzorging.” 

In de loop van de opleiding kwam Simone erachter dat ze door wilde leren voor Verzorgende IG. “De combinatie werken en leren zag ik wel zitten en ik solliciteerde bij Den Koogh,” vervolgt Simone. “Daar hadden ze helaas geen opleidingsplekken meer, dus moest ik wat verder van huis gaan kijken. Ik kwam terecht in Leidschendam, waar ik een kamer kon betrekken in een zusterflat. Daar heb ik 5 jaar met heel veel plezier gewoond, gewerkt en gestudeerd.” 

Simone rondde de opleiding tot Verzorgende IG af en bleef nog een paar jaar in Leidschendam werken. “Tot de Kop van Noord-Holland te erg begon te trekken,” vertelt ze openhartig. “Ik wilde terug naar mijn roots en dat heb ik gedaan.” Simone solliciteerde in 2002 voor een tweede keer bij Den Koogh. “Deze keer met succes,” lacht ze. Ze ging aan de slag als Verzorgende IG en is inmiddels ook evv’er en werkbegeleiderIn september 2017 startte ze met de opleiding tot verpleegkundige. Simone: “Bij Omring kun je je op je eigen tempo blijven ontwikkelen en dat vind ik heel fijn. 

Inmiddels werkt Simone in Hospice Den Helder. “De palliatieve zorg is het laatste wat je voor mensen kunt doen en dat vind ik gewoon heel mooi,” vertelt Simone. “Ik kwam hier omdat ik een externe stage moest lopen en het is me hier zo goed bevallen, dat ik ben gebleven. Er zijn veel mogelijkheden binnen Omring en bovendien denken de leidinggevenden echt goed met je mee. Zo weet ik nu al dat ik in september 2020 met mijn opleiding hbo-verpleegkunde kan beginnen en daar kijk ik enorm naar uit!” 

Wil je ook zo'n leuke baan als Simone als Verzorgende IG? Klik dan hier voor onze vacatures.