Harry Kemper

Harry Kemper | Verzorgende IG, Omring

De zorg heeft me altijd aangesproken.

“Veiligheid in de zorg vind ik heel belangrijk en nu mag ik me er beroepsmatig verder in verdiepen.”

Harry Kemper (1968), verzorgende IGkoos tijdens zijn LTS-opleiding de specialisatie kok-kelner. Hij studeerde af, maar het was moeilijk om ergens een vaste aanstelling te vinden. “Ongelooflijk dat ik nu alweer meer dan 20 jaar met zo veel voldoening in de zorg werk,” lacht Harry. “Als je me dat na de LTS had verteld, had ik er geen woord van geloofd.” In de jaren tachtig ging slecht met de economie en lagen de banen lagen niet voor het oprapen. Harry: “Ik zag tijdens mijn zoektocht veel functies in de zorg. Op de een of andere manier sprak me dat wel aan, maar in die tijd werden dat soort banen nog bestempeld als ‘meidenwerk’.” 

Harry bleef tijdens zijn banenjacht vacatures in de zorg tegenkomen. “Op een gegeven moment was ik om,” glimlacht Harry. “Uiteindelijk gaat het erom dat je werk doet wat je leuk vindt. Daar heeft je sekse helemaal niets mee te maken.” Harry volgde de opleiding tot ziekenverzorgende in Alkmaar: “Ik was 17 jaar, nog veel te jong en te bleu als ik er achteraf op terugkijk.” Na anderhalf jaar brak Harry zijn opleiding af en ging hij de dienst in.  

Toen ik uit dienst kwam begon het toch weer te kriebelen,” vervolgt Harry. “Ik heb nog heel even als kok en kelner gewerkt via het uitzendbureau. Toen ik een oproep zag op de kabelkrant voor een open avond in een verpleeghuis bij mij in de buurt, gooide ik het roer om. Ik ging naar die open avond en nog geen week later had ik een sollicitatiegesprek. Ik werd aangenomen en ben opnieuw met de opleiding begonnen. Ik was natuurlijk een stuk ouder en deze keer kon ik het prima aan.” 

Harry werkte na de opleiding bij verschillende woonzorglocaties en ging in 1998 bij Omring aan de slag. “Ik heb 20 jaar op dezelfde afdeling gewerkt,” vertelt Harry. “Nu werk ik sinds een paar maanden op een nieuwe afdeling. Dat was nodig omdat het verloop op die afdeling vrij hoog lag en er wat continuïteit nodig was. Ik heb een groot contract en ik loop al wat jaartjes mee, dus konden ze mijn ervaring goed gebruiken.” 

De verandering heeft Harry geen windeieren gelegd. “Ik ben onlangs gevraagd voor de post van BHV-functionaris. Ik heb veiligheid in de zorg altijd heel belangrijk gevonden. Mijn eerste scriptie ging hier zelfs over en nu mag ik me er beroepsmatig verder in verdiepen. Bovendien heb ik op deze afdeling mijn huidige vriendin ontmoet en daar ben ik uitermate gelukkig mee!” 

Wil je ook zo'n leuke baan als Harry als Verzorgende IG? Klik dan hier voor onze vacatures.