Naomi van der Horst

Naomi van der Horst | Leerling HBO-V, Omring

Mijn passie voor dit vak heb ik rechtstreeks van mijn opa!

“Bij Omring word ik professioneel uitgedaagd en kan ik blijven groeien.”

Naomi van der Horst (1992), leerling HBO-V, heeft haar voorliefde voor de verpleegkunde niet van een vreemde. Al van kinds af aan vindt ze het heerlijk om naar de verhalen te luisteren die haar grootvader over zijn werk deelt“Hij is inmiddels 75 en hij werkt nog steeds een dag in de week bij de Arbodienst,” vertelt Naomi stralend. “Dit werk doet hij nu dertig jaar en daarvoor heeft hij ook in ziekenhuizen en bij defensie gewerkt. Ik heb mijn passie voor dit vak rechtstreeks van hem.” 

Op het vmbo kreeg Naomi de kans om een aantal snuffelstages te doen. “Ik twijfelde nog tussen werken met kinderen of werken in de zorg,” herinnert ze zich, “maar tijdens mijn snuffelstage op een basisschool kwam ik er vrij snel achter dat mijn hart daar niet lag. Toen ik met mijn opa meeliep en hij me nog veel meer anekdotes over zijn beroep vertelde, wist ik het zeker. Ik wilde verpleegkundige worden, maar dan wel in de zorg!” 

Naomi voelde er weinig voor om eerst de opleiding voor verzorgende IG te volgen. Gelukkig bood het Horizon College in Alkmaar uitkomst. “Je begint in een basisjaar waarin je de mogelijkheid krijgt om te bewijzen dat je niveau 4 aankunt,” legt Naomi uit. “Dat betekende dat ik meteen kon doorstromen naar de opleiding voor verpleegkundige niveau 4.”  

Na een aantal jaar in verschillende functies bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt, trad Naomi op 1 januari 2016 in dienst bij Omring. “Ik ben nu verantwoordelijk verpleegkundige. Een functie waarin ik écht word uitgedaagd en waarin ik professioneel kan blijven groeien,” licht Naomi toe. “Bovendien heb ik de kans gekregen om naast mijn werk de studie hbo-v te volgen. 

Mijn lijfspreuk is dat je altijd aan jezelf moet blijven werken,” vervolgt Naomi, “en die kans krijg ik bij Omring. Als alles goed blijft gaan, rond ik mijn studie in 2021 af en kan ik een volgende stap in mijn carrière zetten. Ik hoop dan door te stromen naar de functie van kwaliteitsverpleegkundige, maar daar moet ik dan wel eerst op solliciteren. Ik weet nu al dat mijn opa heel trots op me zal zijn als ik deze studie haal en daarna probeer om kwaliteitsverpleegkundige te worden!” 

Wil je ook zo'n leuke baan als Naomi? Klik dan hier voor onze vacatures.