Iris Kaij

Iris Kaij | Wijkverpleegkundige, Omring

Omring investeert in mij en biedt mij zo de kans om me te ontwikkelen

"Werken in de ouderenzorg geeft zoveel meer voldoening"

Als je klaar bent met je opleiding, heb je meerdere keuzes waar je kunt gaan werken. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis of juist in de thuiszorg. Iris Kaij (25) heeft bij beide ervaring en zij weet nu wel waar haar voorkeur ligt.

Nadat Iris haar MBO-V had afgerond, besloot ze aan de slag te gaan in het ziekenhuis. Naar mate de tijd verstreek, merkte zij dat dit niet helemaal haar plek was. “Werken in het ziekenhuis brengt veel druk met zich mee. Het is vluchtig en je werkt volgens vaste protocollen. Ik werd er niet gelukkig van.”

"Vanaf het begin welkom, gehoord en gesteund."

"Ik heb een coördinerende functie in een zelfsturend team onder supervisie van mijn manager. Ik vond dit in het begin best lastig, maar mijn manager bood mij de nodige begeleiding om in deze functie te groeien. Ik voelde mij meteen vanaf het begin welkom, gehoord en gesteund. Bij Omring neemt iedereen vraagstukken serieus, er wordt antwoord gegeven of je krijgt hulp om een plan uit te voeren. Die onderlinge betrokkenheid is heel fijn.”

Ouderenzorg in de eerste lijn

In het ziekenhuis is dat anders, ervaart Iris. “Daar is het meeste contact met de patiënt kort en vluchtig. In de thuiszorg blijf je juist langer betrokken bij cliënten. Je stapt niet alleen iemands huis binnen, maar ook zijn of haar leven. En als het goed is, zijn de cliënt, mantelzorger en/of familie ook vaak heel blij met je; je neemt een hoop zorg uit handen. Dat schept een band. Ik merk nu dat dat precies is waarom ik graag in de zorg werk…”, vertelt Iris blij.

Nu Iris haar functie meer dan goed bekleedt, komt er ook ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen. Omring vindt het belangrijk dat de medewerkers het beste uit zichzelf halen. "En daarom mocht ik in september 2019 starten met de opleiding ouderenzorg in de eerste lijn bij de hogeschool Inholland in Amsterdam. Omring investeert in mij en biedt mij zo de kans om mij individueel te ontwikkelen. Ik ben daar echt blij mee.”

Iris is blij met de switch die zij gemaakt heeft. “Ik voel mij hier elke dag gewaardeerd en dat heb je nodig in je werk. Iedereen wordt toch blij van een stukje waardering? En wij krijgen het van twee kanten: vanuit de cliënt én leidinggevenden en collega’s!”