Merel Botman

Merel Botman | Wijkverpleegkundige, Omring

Ik verleen zorg en organiseer de zorgvraag. Dat maakt mijn baan zo afwisselend en leuk.

“Je voelt de waardering van Omring”

Af en toe een klein doosje bonbons of tijdens de warme dagen in de zomer ineens een opblaasbare strandbal krijgen. Gewoon, omdat je werk en je inzet gewaardeerd worden. Dat is wat Merel Botman, wijkverpleegkundige in Wervershoof, zo fijn vindt aan werken bij Omring.

Merel Botman (24) is eigenlijk nog voor ze was afgestudeerd aan de HBO-V in Alkmaar al gestrikt door Omring. “Ik had al twee stages bij Omring gelopen en dat beviel goed. Dus toen ik van mijn toenmalige werkbegeleider - en nu huidige manager - een baan aangeboden kreeg, heb ik die met beide handen aangenomen”, vertelt zij. De andere twee stages, in een ziekenhuis en bij het consultatiebureau van de GGD, konden het niet winnen van Omring. Inmiddels werkt Merel nu 2,5 jaar bij de Noord-Hollandse zorgverlener.

"Daarom ben ik de zorg ingegaan: mensen helpen en verzorgen.”

En ze is ook niet van plan snel ervaring op te doen bij een andere organisatie. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Omdat ik een HBO-functie heb, heb ik binnen ons zorgteam, samen met een andere wijkverpleegkundige de verantwoordelijkheid voor het team. Wij zijn dus tot op zekere hoogte beslissingsbevoegd. We bepalen de roosters, we indiceren de zorgvraag en maken een planning van wie wat doet. Ondertussen gaan we zelf ook naar de cliënten toe. Daarom ben ik de zorg ingegaan: mensen helpen en verzorgen.”

Excellerende wijkverpleging

Merel wist al vroeg dat ze in de zorg wilde werken. “Ik ben een zorgzaam type en toen ik naar de open dagen ging van de HBO-V wist ik het. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen en echt iets voor ze te betekenen. Daarom vind ik mijn plek bij Omring ook zo leuk; ik verleen zorg, maar organiseer ook op hoger niveau de zorgvraag. Dat maakt mijn baan zo afwisselend en leuk.”

Omdat Merel nog niet is uitgeleerd, start zij in april de opleiding excellerende wijkverpleging, uiteraard gesteund vanuit Omring. “Het is altijd goed om jezelf te blijven ontwikkelen, toch?”