Cindy Bakker

Cindy Bakker | Leerling Verzorgende IG, Omring

Een vriendin van mij werkte bij Omring en vertelde regelmatig mooie verhalen

"Ik verruilde mijn kappersschaar voor de zorg"

Er zijn best wat mensen die een carrière in de zorg ambiëren. Soms betekent dat dat zij zich moeten laten omscholen. Hoe fijn is het dan als je kunt werken en leren tegelijk? Er moet tenslotte wel brood op de plank komen… Cindy Bakker (24) hing haar kappersschaar aan de wilgen en dook het zorgvak in, ondersteund door Omring.

“Ik zat al vanaf mijn vijftiende in het kappersvak. Ik was het eigenlijk wel een beetje beu. Een vriendin van mij werkte bij Omring en vertelde regelmatig mooie verhalen. Toen zij mij op de mogelijkheid wees om te werken en leren tegelijk, was mijn interesse gewekt”, vertelt de leerling verzorgende IG.

Ze informeerde bij Omring en ze werd met open armen ontvangen. Sinds een half jaar is Cindy dan ook aan de slag als stagiaire/werkende bij Omring op locatie Nicolaas Lutjebroek. “Ik ben 24 jaar en heb inmiddels ook vaste lasten. Ik kon niet fulltime terug naar school; ik moest een inkomen behouden. Nu ben ik één dag per week naar school en verder werk ik 24 uur per week als leerling IG in Nicolaas Lutjebroek. En met heel veel plezier!”

Cindy vindt de praktijk stiekem nog veel leuker dan ze zich van tevoren had voorgesteld. “Ik had mij vooral voorbereid op de medische kant van het hele verhaal. Dus de feitelijke zorg. Waar ik helemaal niet zo bij had stilgestaan, was de band die je opbouwt met de bewoners. Mijn doel was eigenlijk om in het ziekenhuis te gaan werken, maar daar kom ik van terug! Dit is veel leuker”, vertelt zij enthousiast.

Zo heeft Cindy een bepaalde klik met één meneer op haar afdeling. “Al onze bewoners kampen met dementie. Dus de ene dag herkennen ze je beter dan de andere dag, maar je voelt dat je altijd een bekend gezicht voor ze bent; er is een bepaald vertrouwen. Deze ene meneer kan soms wat agressie vertonen. Maar op één of andere manier heb ik een klik met hem en krijg ik meer bij hem gedaan dan mijn collega’s. Dat maakt mijn werk zo waardevol…”

Zo moest zijn haar een keertje geknipt worden. Vanwege omstandigheden was hij niet in staat naar de kapper te gaan, dus besloot Cindy hem zelf te knippen – “bij hoge uitzondering hoor!” – en direct kwamen de verhalen los. “Hij vertelde honderduit over eerdere ervaringen die hij had opgedaan bij de kapper, zo aandoenlijk om te horen.”

Over anderhalf jaar is Cindy klaar met haar opleiding. “Voor mij is de opleiding, naast het werken, erg goed te doen. Maar ik heb dan ook nog geen gezin. Wie weet ga ik straks nog wel verder leren!”

Want dat is één van de zaken die Cindy zo waardeert van Omring; dat je ambitie gesteund wordt en er gedacht wordt in mogelijkheden. “Dan is het heel prettig dat Omring zo’n grote organisatie is. Er zijn zoveel afdelingen en doorgroeimogelijkheden, dat je je niet hoeft te vervelen. En nogmaals: ambitie wordt aangemoedigd en ondersteund. In principe hoef je dus nooit meer ergens anders te solliciteren.”

En dat bewijst ook het lage verloop in personeel. Cindy heeft tal van collega’s die al jaren verbonden zijn aan de Noord-Hollandse zorgorganisatie. “En ik ben ook van plan voorlopig nog even te blijven”, laat ze enthousiast weten!

Wil je ook net als Cindy een werken & lerentraject volgen? Klik hier voor de mogelijkheden!