Jessica Schrijver

Jessica Schrijver | Leerling Verzorgende IG, Omring

Werken in de thuiszorg is echt de allerleukste baan die er is!

‘Werken en leren tegelijk; dat is toch super?’

Als hele dagen in de schoolbanken doorbrengen niet datgene is waar iemand naar uit kijkt, is werken en leren tegelijk natuurlijk een mooi alternatief. Jessica Schrijver (22) had er al een studie opzitten en wilde graag aan de slag. Maar ze wilde ook iets anders gaan doen dan waar ze voor geleerd had…

Jessica had het MBO dierenverzorging afgerond en was ook actief in deze branche. “Ik ben altijd al een zorgzaam type geweest en vond het fijn om voor de dieren te zorgen. Maar wat ik een beetje miste was het contact met mensen. Even dat praatje, iemand een hart onder de riem kunnen steken als dat nodig is. Kortom, ik was niet helemaal blij met mijn beroepskeuze”, zo vertelt zij.

'Ik kan nu echt iets betekenen voor mensen'

De moeder van Jessica werkte al bij Omring en wees haar dochter op een vacature ‘starten in de zorg’; een speciale functie voor mensen die nog geen opleiding hebben voor verzorgende maar wel graag het zorgvak in zouden willen. “Dat is ideaal!, dacht ik meteen. Omdat ik al MBO niveau 3 had, kon ik in één jaar mijn diploma Verzorgende C halen. Ondertussen zou ik gelijk starten bij het Thuiszorgteam Koggeland.”

Eenmaal begonnen wist Jessica direct dat dit is wat ze wilde. “Ik kan nu echt iets betekenen voor mensen. Hun leven zo fijn mogelijk maken, hen adviezen geven, hen helpen met zaken die zij niet meer alleen kunnen en er voor hen zijn. Dat maakt mijn werk elke dag zo waardevol”, zegt Jessica met volle overtuiging.

Het stukje zelfstandigheid dat Jessica nu al in haar functie als verzorgende heeft binnen het Thuiszorgteam, maakt dat zij deze functie zo leuk vindt. “Je werkt zelfstandig; gaat alleen naar cliënten toe. Als zich dan een situatie voordoet, moet je dat in eerste instantie zelf inschatten en oplossen. Je moet uitgaan van je eigen kwaliteiten en dat maakt dan mijn zelfvertrouwen enorm is toegenomen. Natuurlijk zijn er altijd collega’s bereikbaar voor ruggenspraak, dus je bent niet écht alleen. Ik vind werken in de thuiszorg echt de allerleukste baan die er is!”