Kyra Keim

Kyra Keim | Specialist ouderengeneeskunde, Omring

Als dokter aan de slag in de ouderenzorg

Iemand die geneeskunde heeft gestudeerd is vast arts in een ziekenhuis toch? Kyra Keim niet. Tijdens diverse functies in ziekenhuizen merkte ze constant één ding: ze wilde met ouderen werken. Daarom werkt zij nu als Specialist Ouderenzorg bij Omring. Met heel veel plezier.

Kyra Keim (39) startte haar carrière in het ziekenhuis. Nadat zij was afgestudeerd aan de VU in Amsterdam werd zij basisarts op een neurologieafdeling in het ziekenhuis. “Maar ik merkte al snel dat ik toch echt meer affiniteit had met ouderen. Dat zaadje is misschien geplant toen ik als student een bijbaan had in de thuiszorg. Ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan en vond toen ook het contact met ouderen altijd heel leuk”, vertelt zij.

Vervolgens ging zij nog aan de slag in het Slotervaart ziekenhuis als basisarts op de afdeling Klinische Geriatrie. “Daar kwam ik weer meer en meer met ouderen in aanraking en ontdekte ik dat het werken met deze doelgroep eigenlijk mijn wens was. Dus ik besloot te solliciteren voor de Opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde.”

Zo gezegd, zo gedaan, Kyra rondde de opleiding met succes af en ging aan de slag bij een grote zorgverlener in Amsterdam. “Tot ik in 2016 naar Hoorn verhuisde. Ik ging op zoek naar een passende werkgever in de omgeving en dan kun je eigenlijk niet om Omring heen. Ik wist verder weinig van de organisatie, maar besloot in gesprek te gaan.”

“Tijdens mijn sollicitatie gaf ik aan dat ik graag in de 1e lijn aan het werk zou willen. Steeds meer kwetsbare ouderen blijven langer thuis wonen en vallen onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Gelukkig werd die wens door Omring omarmd en kon ik aan de slag! Het is nu mijn verantwoordelijkheid om laagdrempelig bereikbaar te zijn voor huisartsen in de regio voor overleg of consultatie bij complexe situaties in de 1e lijns ouderenzorg.”, vertelt Kyra met een blije stem.

Kyra deelt haar expertise ten aanzien van deze kwetsbare populatie in de huisartsenpraktijk en probeert wat meer structuur en orde in de casussen te brengen om dan gezamenlijk tot (medisch) beleid te komen. Multidisciplinair werken, gesprekken met mantelzorg, overleg met wijkteam/zorg, betrekken van andere paramedische disciplines zijn ook een onderdeel van het werken als Specialist Ouderenzorg in de 1ste lijn.!”

Kyra is ontzettend blij met haar overstap van Amsterdam naar West-Friesland. “Ik heb het gevoel dat er bij Omring meer en beter naar plannen en ideeën van het personeel wordt geluisterd. Omring is een heel gezonde en dynamische organisatie, waar veel kan en veel geïnvesteerd wordt in innovatie en verbetering van de zorg. Het is heel fijn om in zo’n omgeving te mogen werken; het geeft een gevoel van echt iets kunnen bijdragen aan een betere zorg voor de ouderen. Het motiveert en houd je scherp…”.

Wil je ook zo'n leuke baan als Kyra? Klik dan hier voor onze vacatures!