BBL-opleiding tot helpende plus

helpende plus

BBL-opleiding tot helpende plus

Via het Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)-traject biedt Omring je de kans een helpende plus opleiding te volgen. Geïnteresseerd in deelname of wil je meer weten? Bijvoorbeeld over wat de mbo-niveau 2 helpende plus opleiding inhoudt en welke taken en salaris bij dit beroep horen? Laat je contactgegevens achter en wij nemen contact met je op!

Neem contact op

Helpende plus: taken

Als helpende plus (in opleiding) ben je verantwoordelijk voor de daginvulling en dagelijkse verzorging van de bewoners op de woonzorglocatie waar je werkzaam bent. Hierbij werk je zowel zelfstandig als in teamverband met collega’s. Je maakt elke dag het verschil voor de bewoners van jouw woonzorglocatie, bijvoorbeeld door hen te helpen bij hun persoonlijke verzorging, hun zelfredzaamheid te stimuleren of hun net dat beetje extra aandacht te geven. Je houdt optimaal rekening met het zorgplan en kunt goed schakelen wanneer er ad hoc een beslissing moet worden genomen. Dit alles leer je al werkende op de helpende plus opleiding.

Helpende plus: salaris

Tijdens de opleiding helpende plus krijg je een marktconform salaris. Daarnaast betalen wij het college- en boekengeld van je opleiding en vergoeden we een deel van je studie-uren.

Over het opleidingstraject

Via ons BBL-traject geeft Omring je de mogelijkheid een opleiding tot helpende plus te volgen. Hieronder behandelen we een aantal veelgestelde vragen.

Duur opleiding

De helpende plus opleiding duurt in totaal één jaar. Het is hierdoor niet mogelijk een verkorte opleiding helpende plus bij Omring te volgen.

Studiebelasting

Tijdens de BBL helpende plus opleiding studeer je - naast zelfstudie - één dag in de week op school,.

Waar volg je de opleiding?

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met ROC Horizon College en ROC Kop van Noord-Holland.

Wanneer is het volgende startmoment?

Er zijn twee startmomenten per jaar, namelijk in de maanden: februari en september. Afhankelijk van het aantal leer-werkplekken en interne kandidaten starten wij de opleiding. Wil je in aanmerking komen? Laat dan je gegevens achter. Op het moment dat wij extern gaan werven krijg je van ons een uitnodiging om te solliciteren.

Opleidingseisen

Wij vinden het volgende belangrijk:

  • Passie voor de ouderenzorg;
  • Een afgeronde opleiding vmbo-kb, gl of tl opleiding of een vergelijkbaar diploma;
  • Je bent minimaal 20 uur per week beschikbaar (flexibele werktijden inclusief avond, nacht, weekend, vakanties en feestdagen); 
  • Je beschikt over eigen vervoer.

Verhalen van Omringers

Meer informatie nodig? Neem contact op!


Bel Bel 088 - 206 71 01

Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren.

Neem contact met ons op via het

Contactformulier