Helpende naar Helpende Plus

helpendeplus

Helpende naar Helpende Plus

Jij bent nog lang niet uitgeleerd! Je beschikt al over een mooi helpende diploma, maar je hebt het gevoel dat je nog net dat stapje extra kunt. Je wilt jezelf verder ontwikkelen en nóg beter op de behoeften van de bewoners inspelen. Bij Omring kun je dat stapje extra doen! Wij bieden jou namelijk aan om bij ons aan de slag te gaan als helpende en het keuzedeel tot helpende plus te halen.

In april 2023 start je met medestudenten via het Horizon college aan het keuzedeel helpende plus. Je bent onderdeel van een groep van 10 anderen. In 9 maanden ontwikkel je door van gediplomeerd helpende naar helpende plus.  

Wat maakt het zo interessant om als helpende plus te werken?

Dat willen wij jou graag vertellen! Als helpende plus heb je meer verantwoordelijkheden waardoor je meer kan betekenen voor de bewoners, zo leer extra handelingen zoals medicijnverstrekking- en toediening, wondverzorging en de zorg voor mensen met een stoma of katheter.

Naast meer verantwoordelijkheden, krijg je natuurlijk ook meer salaris! Zodra jij het keuzedeel behaald hebt, stroom je automatisch door naar schaal 30.

Zo werkt het!

Samen gaan we in gesprek om te kijken welk team bij Omring het beste bij jou past. Er zijn namelijk meerdere plekken beschikbaar binnen de teams en we willen wel dat de juiste match gemaakt wordt. Omdat elk team ook weer anders is, krijg je op korte termijn een kennismakingsgesprek met een van de teams. Je werkt gedurende het jaar als helpende mee in de teams terwijl je de lessen volgt voor helpende plus.

Een match?

Welkom, wat leuk! Fijn dat je onze nieuwe collega wordt. Wij regelen dat jij in april 2023 zorgeloos kan starten. Samen met het team kijken wij wat jouw officiële startdatum wordt zodat jij op tijd kan beginnen met het keuzedeel en kan doorstromen naar de functie helpende plus.

Dit zijn je arbeidsvoorwaarden

Pak je kans bij Omring en groei als helpende door naar de functie helpende plus. Omdat jij iedere week minimaal 16 uur met veel positieve energie op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

 • Een salaris tussen €2.077,40 en €2.683,80 op basis van een fulltime werkweek (CAO VVT FWG25). Je komt automatisch in schaal 30 CAO VVT wanneer je het keuzedeel Helpende Plus behaald hebt.
 • jaarcontract, met de intentie dit om te zetten naar een vast contract bij goed functioneren(en behalen van het keuzedeel helpende plus).
 • eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • 8% vakantiegeld en bijna 30 vakantiedagen als je 36 uur per week werkt.
 • voor onregelmatige en weekenddiensten.
 • pensioenregeling bij PFZW, waarbij Omring 12,9% van de premie betaalt.
 • onbeperkt toegang tot het leerplatform Goodhabitz met cursussen zoals ‘NLP: een introductie’, ‘lastige gesprekken’ en ‘mindfulness’ .
 • een omringpas waarmee je korting krijgt op allerlei verzekeringen, trainingen, workshops en services.
 • een gratis cultuurlidmaatschap met korting op culturele uitjes zoals films, musea en musicals.

 Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.

Wie ben jij?

Je hebt veel contact in je rol. Met de bewoners, familie, collega’s en externe zorgprofessionals . Je leeft je in en past je communicatie aan op de situatie en persoon. Op veranderingen in gedrag bij bewoners ben je altijd alert. De kleinste dingen vallen jou op.

Je draait diensten in de ochtend, middag, avond, en weekend. Doordeweeks kies je een vaste vrije dag en verder word je volgens rooster ingedeeld. De lesdagen zullen 1 keer per 2 weken op de maandag plaatsvinden. Laat van je horen als je:

 • de mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 hebt afgerond met een diploma.
 • wil ontwikkelen naar helpende plus.
 • minimaal 16 uur per week wil werken.
 • Om de week op maandag beschikbaar bent om een lesdag te volgen.

Twijfel je nog of je deze stap wil maken? Ook dan mag je altijd met ons in gesprek. Wij vertellen je graag meer over Omring.

Werken bij Omring

Voeg je bij ons gezellige team van 4200 ‘Omringers’, een groep zeer speciale en gewaardeerde mensen. Op 30 locaties. Vanuit de kernwaarden: eigen regie, samen, positief en vindingrijk. Met praktische en innovatieve oplossingen maken we het leven van de bewoners en collega’s extra leuk. Van een Robotkat tot beeldbellen en ‘digitale Wendy’, de directie luistert naar je ideeën. Ook jouw gezondheid, vitaliteit en werkgeluk zijn belangrijk. Doe, als je wilt, mee aan ‘steptember’, ‘stoptober’, online yogalessen en de persoonlijke gezondheidscheck. En zing mee met o.a. René Froger tijdens ‘De Vrienden van Omring Live’ in het AZ-stadion. Meer weten over Omring? Kijk hier.

Krijg je al zin in je nieuwe baan bij Omring? Solliciteer dan zo snel mogelijk bij Omring door op Direct solliciteren te klikken!

Binnen 4 werkdagen word je gebeld. Houd je telefoon in de gaten! Je persoonlijke recruiter begeleid je tijdens het proces. Liever eerst iets vragen? Bel Faye Teeling via 06-20300649.