Revalidatieprogramma na COVID-19

Revalidatieprogramma CO FIT+

Revalidatieprogramma na COVID-19

Revalidatieprogramma CO FIT+ voor patiënten na COVID-19

Het GRZPLUS-team van De Zorgcirkel en Omring zet, na het behalen van het Topcare-predicaat, weer een mooi resultaat neer. Op 11 mei lanceerden wij CO FIT+, een nieuw programma voor revalidatie van corona-patiënten.

Onze eigen GRZ-professionals ontwikkelden een multi- en interdisciplinair programma voor revalidatie van corona-patiënten. Het wordt aangeboden op vier van de zes locaties van GRZPLUS. Daarnaast is ook ambulant revalideren mogelijk.

Revalidatieprogramma
Patiënten met een COVID-19 besmetting die langdurig zijn opgenomen in het ziekenhuis en/of op de intensive care, hebben vaak ernstige longklachten, bewegingsproblemen, verminderde conditie, geheugenklachten als ook emotionele problemen en PTSS. CO FIT+ ondersteunt de patiënt en zijn naaste familie bij het op de rit krijgen van het leven na een ziekenhuis- en/of IC opname. Het revalidatieprogramma is ook toepasbaar voor patiënten die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar waarbij er na COVID besmetting problematiek speelt waarbij een multidisciplinaire behandeling als nazorg zeer wenselijk is. Revalidatie is zelfs al mogelijk in de besmettelijke fase.

Kennis en exepertise
Het behandeladvies van Verenso voor (ex)corona-patiënten is als leidraad gebruikt voor het ontwikkelen van CO FIT+. Dit is aangevuld met de kennis en expertise van de eigen GRZ professionals, richtlijnen vanuit de beroepsverenigingen en kennis uit wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingspartners zoals Hogeschool van Amsterdam.

Doorontwikkelen
GRZPLUS stelt het programma, het triage instrument en de ontwikkelde handleidingen beschikbaar voor andere geriatrische revalidatieorganisaties. En wil ervaringen en nieuwe inzichten uit de wetenschap en praktijk gebruiken om het revalidatieprogramma verder door te ontwikkelen. GRZPLUS draagt daarnaast bij aan de doorontwikkeling van de landelijke richtlijn van Verenso.

Al met al een prestatie om trots op te zijn. Meer informatie: www.grzplus.nl.