Mariska Makkes

Mariska Makkes | Helpende plus, Omring

Als helpende plus haal ik nu echt voldoening uit mijn werk.

Halverwege het roer om

Mariska Makkes (42) stond 25 jaar in een winkel. “Tot ik ineens dacht: ik heb nog 25 jaar werken voor de boeg. Dan wil ik doen wat ik écht leuk vind.” En dus ruilde ze de bakkerij in voor een nieuwe carrière in de zorg. “Bij Omring is veel mogelijk.”

Samen doen

Datzelfde thuisfront had Mariska een jaar eerder aangespoord om te gaan voor haar droom: een baan in de zorg. “Ik heb een open sollicitatie met een motivatiebrief gestuurd naar de afdeling Recruitment van Omring. Al snel nam Michiel Wassenaar, regiomanager Thuiszorg, contact met me op. Hij nodigde me uit voor een kennismakingsgesprek.”

De gedreven en sociale Mariska bleek bij Omring te passen. En andersom. “Ik had meteen een goed gevoel bij de organisatie. De kernwaarden van Omring spreken me erg aan. Vooral het samen doen. In de praktijk merk ik dat het ook echt zo is. In ons team doen we het samen, iedereen helpt elkaar.”

Hulp van collega's

Mariska’s team, dat is thuiszorgteam Bovenkarspel. Tijdens haar opleiding werkte ze hier als leerling helpende plus. “Ik had een contract van 24 uur bij Omring. Daarnaast had ik één dag in de week school. Het hele jaar heb ik veel hulp gehad van mijn collega’s. Bijvoorbeeld als ik voor mijn opleiding een werkstuk over medicatie moest maken. Of als ik een vraag had hoe ik iets kon aanpakken bij een cliënt. Mijn werkbegeleider was ook top. Ik kon haar altijd bellen.”

Nu haar opleiding is afgerond, werkt Mariska als gediplomeerd helpende plus. “Gelukkig kon ik blijven werken bij thuiszorgteam Bovenkarspel. Wat er verder op mijn pad komt, dat zie ik de komende jaren wel. Misschien wil ik in de toekomst een opleiding doen tot verzorgende IG. Of misschien overstappen van de thuiszorg naar een woonzorglocatie. Bij Omring is veel mogelijk, daar ben ik heel blij mee.”