Lesley-Ann Nebbeling

Lesley-Ann Nebbeling | Verzorgende IG, EVV, Omring

Verzorgende IG is een ontzettend leuk en mooi beroep

“Verzorgende IG is een ontzettend leuk en mooi beroep"

Lesley-Ann Nebbeling (29) is verzorgende IG bij Omring. Ze werkt op woonzorglocatie De Brink. Na haar opleiding tot helpende ging ze leren en werken bij Omring. Ze is niet meer weggegaan. “Het is altijd gezellig op de werkvloer.”

 “Mijn zus werkte al in de zorg en vertelde thuis altijd zulke leuke verhalen”, lacht Lesley-Ann. “Toen dacht ik ‘dat ga ik ook doen’.” Ze heeft er geen spijt van. “Verzorgende IG is een ontzettend leuk en mooi beroep. Je staat klaar voor iemand die hulpbehoevend is. En het is ook heel uitdagend. Zeker als je met mensen met dementie werkt. Ik vind het mooi om dan de juiste zorg te leveren. Dat is soms best even zoeken. Maar met humor kun je veel bereiken. Humor vind ik sowieso een belangrijk onderdeel van ons vak.”

Geen dag hetzelfde

Als verzorgende draait Lesley-Ann wisselende diensten, overdag, ’s avonds en ’s nachts. Hoe die diensten eruitzien is elke keer anders. “Natuurlijk zijn er een paar vaste momenten, zoals het koffiedrinken ’s ochtends en de lunch en het avondeten. Maar verder kijken we wat de individuele bewoner wil. Blijven ze ’s ochtends liever nog even liggen? Prima, dan komen we later terug. Ook ’s middags passen we de activiteit aan de bewoners aan. We doen een spelletje, maken een wandelingetje of kijken een film, net waar ze behoefte aan hebben.” 

Verder zijn er natuurlijk overleggen, artsenvisites of bewonersbesprekingen. “Ik vind het fijn dat geen dag hetzelfde is. Het is nooit saai! Ik houd van die onregelmatigheid, van het niet precies weten waar je aan toe bent. Dat maakt het werk uitdagend.”