Wendy, Colinda en Esther

Wendy, Colinda en Esther | Werken in de zorg, Omring

Sweelinckhof: dankbaar werk op een prachtige locatie

Het is deze maand alweer 50 jaar geleden dat Omringlocatie Sweelinckhof in Wognum de eerste bewoners welkom heette. Er is in de loop van de tijd een hoop veranderd, maar wat nog altijd hetzelfde is, is de fijne werksfeer en de lieve bewoners. Sweelinckhof is een populaire woonzorglocatie van Omring om te werken.

Gevarieerde zorg

Voor Esther Kramer (23), leerling verpleegkundige, was die zorgvariëteit een belangrijke reden om voor Sweelinckhof te kiezen. ‘Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd, maar ik kwam er al snel achter dat ik graag meer met mensen wilden doen. Werk waarvan je aan het eind van de dag denkt: ik heb iets bijgedragen aan een betere maatschappij. Nu woon ik hier om te hoek, dus dat speelt ook mee, maar dat ik hier bij Sweelinckhof waarschijnlijk mijn hele studie kan voltooien is wel echt een voordeel. Dan hoef ik niet elk jaar naar een andere locatie’, vertelt Esther enthousiast.

Elke dag is anders

Wendy Laan (46), verzorgende IG, vindt het juist weer heel fijn dat elke dag iets nieuws brengt, zelfs na 25 jaar werkzaam te zijn op deze locatie. ‘Ik houd van deze plek. Ik ben 25 jaar geleden begonnen als helpende zorgverlener en ben inmiddels doorgegroeid naar Verzorgende IG. Nog niet zo heel lang geleden diende ik bij Omring een verzoek in om eens mee te kijken op een andere locatie. En dat was heel goed, want nu weet ik zeker dat ik hier nooit meer wegga!’, lacht Wendy.

Ze vervolgt: ‘Op elke woonzorglocatie moet je hard werken, maar het is wel fijn als je harde werk dan ook gewaardeerd wordt en je vanuit de organisatie op alle fronten gesteund wordt. Dat is hier absoluut het geval. De dankbaarheid van de bewoners maakt dat ik elke dag met een lach op mijn gezicht huiswaarts keer. En vanuit bestuurlijk niveau wordt er wel echt geluisterd naar geluiden vanaf de werkvloer. We hebben maandelijks een overleg met al het personeel en leidinggevenden en tweemaandelijks een teamoverleg. Zo worden problemen gezamenlijk opgepakt en sta je er nooit alleen voor.’

Ben jij Verzorgende IG of meewerkend verpleegkundige? Dan ontvangt het team Sweelinckhof je met open armen. Ook de Helpende Plus of personen die overwegen een opleiding te starten voor een carrière in de zorg (betaald door Omring), zijn meer dan welkom.