Sheryl Salvatierra

Sheryl Salvatierra | Leerling verzorgende IG, Omring

Ik vind het leuk dat je de hele dag contact met bewoners hebt

Sheryl Salvatierra (40) volgt de opleiding verzorgende IG voor anderstaligen. Ze is ontzettend dankbaar voor deze kans en hoopt straks bij Omring te kunnen blijven. Want ze voelt zich er helemaal thuis. “Ik help de bewoners met hart en ziel.”

“Vier jaar geleden, toen ik net in Nederland was, heb ik ook bij Omring gesolliciteerd”, vertelt Sheryl. “Maar mijn Nederlands was niet goed genoeg.” Ze vond werk bij een bedrijf in de agrarische sector. Toen ze eind 2019 op Facebook de aankondiging van de opleiding voor anderstaligen bij Omring zag, twijfelde ze geen moment. “Ik heb direct weer gesolliciteerd. Ik moest een examen doen en een interview en toen was ik toegelaten! In februari 2020 ben ik begonnen.”

Nederlandse les

Sheryl komt oorspronkelijk uit de Filippijnen. “Een sterke familieband en het zorgen voor oudere familieleden zitten in onze cultuur. Ik neem dat mee naar mijn werk bij Omring. Ik help en begeleid de bewoners met hart en ziel.” Het eerste jaar ging Sheryl vooral naar school. “Daar kregen we veel theorie en veel Nederlandse les. Nu ligt de nadruk op de stage bij Omring, 24 uur per week, en ga ik nog maar één dag per week naar school.”

Altijd blij

Ze loopt nu stage op een afdeling voor ouderen met een psychiatrische aandoening. “Ik vind het geweldig! Ik denk dat ik hier wil blijven. De somatische afdeling vond ik ook leuk, maar mijn hart gaat uit naar de psychogeriatrie. Ik vind het leuk dat je de hele dag contact met de bewoners hebt. Op de afdeling somatiek verblijven de bewoners meer op hun eigen appartement. Ze bellen als ze hulp nodig hebben. De pg-afdeling voelt als een grote familie. En de bewoners zijn altijd blij om me te zien. Ze zijn sowieso altijd blij.”

Praatje maken

Sheryl is dankbaar voor de kans die ze heeft gekregen. “De opleiding is ontzettend leuk én ik kan mijn Nederlands verbeteren.” Dat doet ze tijdens de extra taallessen op school, maar ook tijdens haar werk. “Juist de contacten met de ouderen helpen daarbij. Gewoon even een praatje maken. Want je leert toch het meeste door te praten met mensen.” Ze lacht. “In het begin durfde ik geen mond open te doen, zo bang was ik om fouten te maken. Maar dat heb ik nu niet meer.” Ze hoopt dat ze bij Omring kan blijven als ze straks klaar is. “Omring is mijn familie nu.”