Desmond Gottschall

Desmond Gottschall | Helpende Plus, Omring

Kom op mannen; we hebben jullie kracht nodig!

Desmond: kom op mannen; we hebben jullie kracht nodig!

In de thuiszorg is Desmond Gottschall (42) bijna zeldzaam verschijnsel; een man! Waar je tegenwoordig in de zorg – gelukkig - steeds meer mannen aan het werk ziet, blijft dat in de thuiszorg nog een beetje achter. Desmond roept dan ook op: ‘We hebben jullie mankracht nodig!’.

Ervaring

Hij vervolgt: “Een beetje ervaring had ik wel al. De dochter van mijn zus heeft het syndroom van Down en mijn nichtje kan niet praten of zelfstandig eten. Voor haar heb ik regelmatig gezorgd en ik haalde daar veel voldoening uit; ik vond het echt fijn om te doen. Dus toen deze vacature op mijn pad kwam, dacht ik: deze functie lijkt mij wel wat!”

En hij heeft er nooit spijt van gekregen. “Het is zulk dankbaar werk. Als Helpende Plus bezoek je zo’n 8-10 cliënten per dienst. Via elke voordeur stap je weer een ander verhaal binnen. De cliënten zijn zo blij en dankbaar dat we hen helpen. De één help je douchen, de ander geef je alleen zijn medicijnen. Maar voor een kletspraatje is altijd even tijd!”

Kom eens praten!

“Het is een fantastisch vak en ik zou mannen die een carrièreswitch overwegen of nu misschien thuis zitten willen aanraden er eens serieus over na te denken. We kunnen hun mankracht letterlijk en figuurlijk zo goed gebruiken. Vanuit Omring zijn er heel goede studiebegeleiders waarmee je vrijblijvend een gesprek kunt aanvragen. Dan wordt helemaal bekeken welke studie of welk traject voor jou zou werken. Omring is wat dat betreft echt een heel fijne organisatie om voor aan het werk te gaan; personeel staat echt op één.”