Nanda Mulder

Nanda Mulder | hbo verpleegkundige in opleiding, Omring

Ik zocht verdieping in m’n werk; Omring steunde mij daarin

Na bijna twintig jaar de functie van Verzorgende IG te hebben vervuld bij Omring, wilde Nanda Mulder zich graag verder ontwikkelen. Vorig jaar behaalde zij dan ook – met behulp van een leerwerktraject van Omring – het MBO-diploma Verpleegkundige. Toch bracht dat nog nét niet die ontwikkeling waar Nanda op hoopte.

‘Ik gaf het aan bij mijn leidinggevende dat ik de MBO-opleiding tot verpleegkundige leuk had gevonden, maar dat ik toch graag nog verder zou willen. Toen zijn we dat traject gestart. Dat betekent dat je een assessment doet om te bepalen of je HBO-niveau aankunt en je krijgt een soort intakegesprek. Kijk, Omring betaalt de volledige studie, dus dan wil de organisatie ook wel een beetje zekerheid dat je de opleiding succesvol kunt afronden’, vertelt Nanda.

Werkbegeleiding

Omdat het best een pittige studie is, krijgt Nanda vanuit Omring een werkbegeleider toegewezen, waarmee ze altijd kan sparren en die haar studieopdrachten beoordeeld. ‘Met haar kan ik altijd een casus bespreken. Overigens kan dat ook met je collega’s hoor. Het is een heel zelfstandige functie, maar je staat er nooit alleen voor. 

En daarbij heb ik natuurlijk ook wel een behoorlijk werkervaring, dus ik kan best veel zelf inschatten en aanvliegen. Je bent geen student meer zonder enige ervaring. Ik leer nu alleen bij’, verduidelijk Nanda.