Inge Ruijter en Jamy Quakernaat

Inge Ruijter en Jamy Quakernaat | Thuiszorgteam, Wieringermeer

Werken in de thuiszorg is écht leuk!

Werken in de thuiszorg in Wieringermeer is écht leuk

Jamy Quakernaat (31) en Inge Ruijter (35) werken beiden in het Omring Thuiszorgteam Wieringermeer. Beide dames zijn zo enthousiast dat ze absoluut geen intentie hebben deze werkplek te verlaten. Wat maakt het werken in Wieringermeer dan zo bijzonder? We vroegen het de dames.

Ontzettend fijn team

Waar beide dames echt vol lof over zijn is het fijne team waar zij deel van uitmaken. “Je bent als thuiszorgmedewerker best wel op jezelf aangewezen, want je gaat alleen naar een cliënt toe. En geloof mij; je komt soms echt wel in situaties dat je denkt… ‘oke, wat nu?!’ Dus naast het feit dat dat een toffe uitdaging is voor jezelf, weet je ook dat er een team achter je staat die je helpt als dat nodig is”, vertelt Jamy.

Unieke werksfeer

“Ik werk ook wel eens in andere teams, maar geloof mij: Wieringermeer heeft echt een unieke werksfeer. Enorme collegialiteit en bereidheid elkaar te helpen. En daarnaast doen we ook echt leuke dingen samen. Vrijdag is patatdag. Dan halen we frietjes en zetten een muziekje aan tijdens de lunch. Altijd gezellig. En buiten het werk om hebben we regelmatig leuke uitjes. En die zijn ook écht leuk!’, lacht Inge.

Tot slot wil Jamy nog wel iets kwijt over het werkgebied

“Als je in Hoorn of Den Helder werkt, werk je vaak in subteams. Je werkgebied is kleiner en je hebt te maken met meer stads gerelateerde problematiek, zoals analfabetisme bijvoorbeeld. Het leuke van de Wieringermeer is dat het gebied enorm groot, maar ook dorps is. In Middenmeer kom je wat meer in de rijtjeshuizen en in Slootdorp loop je ineens een veestal in. Het werkgebied is enorm divers.”

Wat Inge en Jamy betreft is het wel duidelijk: Thuiszorgteam Wieringermeer is verreweg de leukste werkplek als je een baan in de zorg ambieert.