Stan en Mirjam

Stan en Mirjam | Studenten Leerhuis Omring, Omring

Leerhuis Omring; leren en direct in de praktijk uitvoeren

‘Als ik tijdens mijn stage een handeling tegenkom die ik nog moet leren, dan kan ik zelf de theorie erbij pakken. En omgekeerd kan het natuurlijk ook: als ik iets heb geleerd tijdens mijn opleiding, kan ik dat op mijn stageplek direct in praktijk brengen’.

Opleiding volledig betaald

Het eerste jaar loop je vooral stage en heb je bijvoorbeeld in de middag les, terwijl je dan in de ochtend of aansluitende avond je stage loopt. Omring betaalt de volledige opleiding, je boeken en je krijgt een stagevergoeding.  In het tweede jaar krijg je al salaris, terwijl het studeren nog even doorgaat.

Dat is ook prettig voor Stan Neefjes (25) die na het proberen van vier HBO-studies nu koos voor een praktijkstudie. ‘Alleen studeren werkt voor mij niet, ik moet bezig zijn. Maar ik ben inmiddels 25 jaar, dus ik vind het ook wel fijn dat ik nu snel wat geld ga verdienen.’

Prachtig vak leren

Stan is niet alleen met het Leerhuis Omring begonnen vanwege het werken en leren tegelijk. ‘Ik vind het ook echt mooi om in de zorg aan de slag te gaan. Ik werk met mensen met dementie en dat maakt elke dag anders. Het is prachtig om te zien hoe dankbaar en lief de meeste bewoners zijn en ook krijg je soms te maken met onbegrepen gedrag. En dat is studie-technisch dan weer interessant. En het is natuurlijk best een fijn vooruitzicht dat ik aan het eind van mijn studie ook gegarandeerd een baan heb…’

Mirjam vindt het vooral heel fijn dat je zelf de volgorde kunt bepalen waarin je de modules voltooid. ‘Zo kun je van zaken die je in de praktijk tegenkomt direct de theorie erbij pakken en vice versa. Dat maakt het studeren echt leuk’, zegt zij.