Rahma Mohamed Wehab

Rahma Mohamed Wehab | verzorgende IG, Omring

Ik wist gelijk: hier ligt mijn hart.

Van Eritrea naar Hoorn

Rahma Mohamed Wehab is verzorgende IG bij Lindendael. Dat had ze 7 jaar geleden niet durven dromen, toen ze haar vaderland ontvluchtte.

Opleiding

''Ik wist gelijk: hier ligt mijn hart. Ik ben gaan rondvragen bij mijn collega’s en praktijkbegeleider. Zo hoorde ik van de opleiding tot verzorgende IG voor anderstaligen bij het Horizon College, in samenwerking met onder andere Omring. Ik ben heel dankbaar dat Omring mij de kans heeft geboden die te volgen.”

Culturen

“Wat ik zo mooi vind aan mensen met dementie is hun eerlijkheid. Ze zeggen wat ze denken. Soms vragen ze: ‘Waarom heb je die doek op je hoofd?’ Dan leg ik uit waarom ik een hoofddoek draag. Bij Lindendael werken mensen van verschillende afkomst, met verschillende culturen en geloven. Mooi om samen te werken, met elkaar om te gaan en van elkaar te leren.”

Toekomstdroom

“Ik wil veel ervaring opdoen als verzorgende IG en daarna doorleren tot verpleegkundige. En verder ben ik tevreden. Ik woon in Hoorn met mijn katten – en twee broers in de buurt. Ik heb een mooi leven, maar tegelijk voel ik me machteloos en verdrietig. Mijn ouders, zusjes en broertje wonen nog in Eritrea, in onveiligheid. Mijn grootste wens is dat het met hen goed gaat.”