Annemieke Beemster

Annemieke Beemster | Verpleegkundige, Omring

Het is een prachtig vak, waarbij je mensen echt kunt helpen

"Omring kijkt niet naar leeftijd, maar naar de capaciteiten die je hebt"

Goede zorg geven? Dat begint bij goede zorgmedewerkers, zoals Annemieke Beemster-Tol. “Op mijn vijftigste ben ik nog een nieuwe opleiding gaan doen.”

Amper 18 jaar oud was Annemieke toen ze aan de slag ging als ziekenverzorgende. Eerst in een verpleeghuis en later in de thuiszorg bij Omring. “Een prachtig vak met veel sociale contacten, waarbij je mensen echt kunt helpen”, vertelt Annemieke. “De ene cliënt help ik weer op de been naar zelfstandigheid, de ander sta ik bij in de laatste fase van zijn of haar leven. Altijd staat de kwaliteit van leven voorop.”

Om cliënten de beste zorg te bieden blijft Omring haar medewerkers continu scholen. “Het is belangrijk dat je binnen je vakgebied up-to-date blijft”, vindt Annemieke. “Dat voelt niet als een verplichting. Ik hou juist van nieuwe dingen leren. Zolang ik mezelf kan ontwikkelen blijft mijn werk leuk en uitdagend.”

Haar loopbaan kreeg onlangs een extra boost. “In de thuiszorg krijgen we steeds vaker te maken met complexere zorg. Binnen ons team hadden we daarom behoefte aan meer verpleegkundigen. Ondanks mijn leeftijd – ik was op dat moment 50 – kreeg ik van Omring de kans om de opleiding verpleegkundige in de wijk te volgen. Dat is het mooie: Omring kijkt niet naar leeftijd, maar naar de capaciteiten die je hebt.”

In juli 2017 kreeg Annemieke haar diploma, onder het toeziend oog van haar trotse kinderen. Volgend jaar staat ze naar verwachting wederom op een diploma-uitreiking, maar dan als trotse moeder. “Mijn dochter zit nu in haar vierde leerjaar van de opleiding HBO Verpleegkunde. Ze loopt nu haar laatste stage en is bezig met de afronding van haar scriptie bij de wijkverpleging van Omring in Hoorn. Daarnaast werkt ze als invalkracht via Zorg Interim, het interne uitzendbureau van Omring.” Met een lach: “Ja, ook bij Omring dus. Komt vast door al mijn goede verhalen.”

 Wil je ook zo'n leuke baan als Annemieke in de thuiszorg? Klik dan hier voor onze vacatures in de thuiszorg.