Monique Huigen

Monique Huigen | Diëtist, Omring

Hier voel ik me echt als een vis in het water.

“De combinatie voeding en zorg heeft me altijd getrokken.”

Monique Huigen (1963) is sinds anderhalf jaar diëtiste bij Omring. “Een droom die is uitgekomen!” Monique straalt. “Hier voel ik me als een vis in het water. Het is zo dankbaar om weer op de been te helpen en het is echt maatwerk. De puzzel verschilt van persoon tot persoon, maar het doel blijft hetzelfde. Ik ben verbonden aan de revalidatie en daar willen we er samen met het team voor zorgen dat onze cliënten zo snel mogelijk verantwoord naar huis kunnen. Elke keer dat we dat voor elkaar krijgen is voor mij een moment van pure voldoening!”

Monique studeerde af in 1986. “Een slechte tijd om een baan te zoeken,” herinnert ze zich. “Het werk lag niet voor het oprapen; zeker niet voor pas afgestudeerde diëtisten zonder noemenswaardige werkervaring.” Na een aantal vergeefse sollicitatiepogingen besloot Monique het over een andere boeg te gooien. “Dat was geen gemakkelijke beslissing,” vertelt de diëtiste in hart en nieren openhartig. “Ik was als kind al bezig met gezondheid en voeding. Ik kom uit een groot gezin en ik hielp mijn moeder regelmatig in de keuken. De zorg heeft me altijd getrokken, niet als verzorgende of als verpleegkundige, maar juist de combinatie met voeding interesseerde mij.” Monique koos uiteindelijk voor een aanstelling als officemanager, maar dat betekende niet dat ze afscheid nam van haar droom.

In de jaren na haar carrièreswitch bekleedde Monique verschillende functies en voltooide ze de marketingopleidingen NIMA-A en NIMA-B. “Ik zat prima op mijn plek in die commerciële functies en heb ze met veel plezier vervuld. Toch bleef er altijd iets knagen.” Monique werkte bijvoorbeeld als projectmanager gewerkt bij Interview NSS, een groot marktonderzoeksbureau. Daar werden regelmatig voedingsmiddelen getest en Monique merkte dat ze die projecten veel interessanter vond dan het peilen van verkiezingsuitslagen.

Toen haar afdeling in 2017 werd wegbezuinigd, zag Monique dit als de uitgelezen kans om haar droom alsnog te verwezenlijken. “Ik schreef me in voor de opleiding ‘Herintreden in de diëtetiek’ aan de Hogeschool van Amsterdam.” Tijdens haar eerste stage kwam ze in contact met Eva Jonker, een diëtiste met een eigen praktijk die daarnaast voor Omring werkzaam is. “Zij vroeg me of ik na het afronden van mijn herintredingsopleiding wilde komen solliciteren bij Omring. Dat heb ik gedaan en ik hoop hier nog heel lang met veel plezier en voldoening te blijven werken.”

Wil je ook zo'n leuke baan op onze woonzorglocatie Lindendael? Klik dan hier!