Corinne Eckes

Corinne Eckes | Specialist Ouderengeneeskunde, Omring

Ik ben een blij mens en eigenlijk is mijn cirkel rond.

‘Bij Omring kan ik mijn droombaan vervullen’

Niet veel tieners weten op zo’n jonge leeftijd al wat ze later willen worden. Voor Corinne Eckes (54) was het wel snel duidelijk. Destijds, zo’n dertig jaar geleden, was zij er getuige van dat (gezondheids-)klachten van ouderen niet altijd serieus werden genomen door huisartsen. Dáár wilde zij – later als ze groot was- verandering in brengen. Nu, werkend bij Omring, maakt zij ook daadwerkelijk dat verschil.

Werkzaam willen zijn in de zorg moet in je bloed zitten, zeggen ze wel eens. Bij Corinne was dat waarschijnlijk het geval, want al vroeg wist zij dat zij geneeskunde wilde studeren en had de Noord-Hollandse een bijbaantje in wat toen nog een bejaardenhuis werd genoemd.

“Ik vond de ouderen direct een fijne doelgroep om mee te werken, maar wat mij tegen de borst stuitte was dat de klachten van deze lieve mensen vaak niet zo serieus genomen werden. Met name huisartsen deden nog wel eens ‘laconiek’ over bepaalde gezondheidsissues. Ik dacht – misschien heel arrogant – ‘dat kan ik beter’. En zo besloot ik mij te gaan specialiseren in ouderen geneeskunde’, vertelt Corinne.

Na een aantal jaren met volle tevredenheid in de zorg te hebben gewerkt, besloot Corinne zich verder te specialiseren tot Kaderarts Geriatrische Revalidatie. Geriatrische revalidatiezorg (GRZ) is bedoeld voor kwetsbare ouderen. Doel is om tijdens het revalidatieproces te werken aan terugkeren naar de thuissituatie om zo goed mogelijk deel te kunnen blijven nemen aan het maatschappelijk leven.

In 2013 studeerde zij af als Kaderarts Geriatrische Revalidatie, alleen had haar toenmalige werkgever eigenlijk niet de ruimte voor haar om zich verder in deze nieuwe functie ontwikkelen.

“Bij toeval werd ik vlak daarna benaderd door twee andere organisaties die wel heel goed gebruik konden en wilden maken van mijn specialisatie. Uiteindelijk besloot ik voor Omring te gaan; ik voelde dat ik bij deze organisatie echt mijn ei kwijt kon en dat er volop gebruik gemaakt zou worden van mijn kennis en kunde.” 

In september 2013 was het dan ook zo ver en ging Corinne aan de slag in locatie Den Koogh in Den Helder en na een aantal jaar in Nicolaas in Lutjebroek. Vervolgens werd er ook nog een samenwerking tot stand gebracht met de Zorgcirkel en nu is zij Kwartiermaker Geriatrische Revalidatie voor de samenwerking tussen beide organisaties. “Ik maak samen met nog drie collega-Kwartiermakers, het beleid, zet de lijnen uit en kan nu dus echt dat verschil maken waar ik als tiener al op hoopte. Ondertussen val ik nog in tijdens vakanties en ziekte, zodat ik ook echt feeling houd met het veldwerk en dus wéét wat er speelt. Ik ben een blij mens en eigenlijk is mijn cirkel rond.”

Corinne zegt elke dag blij te zijn met haar keuze destijds voor Omring. “Het is een heel fijne organisatie waar de lijntjes heel kort zijn. Ik kan zo snel zaken doorvoeren, zonder dat het over tientallen lagen heen hoeft. Dat motiveert!”, zegt zij tot slot.

Wil je ook zo'n leuke baan als Corinne? Klik dan hier voor onze vacatures!