Lara Hof

Lara Hof | Helpende Plus, Omring

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Belang cliënt en werknemer gaan hand in hand bij Omring

Soms is het nodig om nét buiten de lijntjes te kleuren om zowel cliënt als medewerker blij en tevreden te stellen. Bij Omring wordt er echt niet heel vaak buiten de lijntjes gekrast, maar zo nu en dan…

Lara Hof (29) is Helpende Plus bij Thuiszorgteam Andijk en inmiddels drie jaar werkzaam voor Omring. Zij ervaart in de praktijk hoe fijn het is om voor een zorgorganisatie te werken die denkt in oplossingen in plaats van beren op de weg te zien.

Eerst vertelt Lara kort hoe ze in de zorg terechtgekomen is: “Ik deed de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, eigenlijk met het doel om met kinderen te gaan werken. Ik kom uit een grote familie en heb veel neefjes en nichtjes op wie ik regelmatig paste. Daarnaast gaf ik volleyballes aan kinderen en deed ik ook nog vrijwilligerswerk met kinderen. Ik dacht dus echt dat ik mijn roeping had gevonden. Tot ik mijn verplichte stage in de ouderenzorg moest lopen. Ik vond het zo leuk om met ouderen te werken, dat ik besloot aan de slag te gaan in de ouderenzorg.”

En dat is dus gelukt. Lara is helemaal op haar plek als Helpende Plus, maar onlangs deed zich een situatie voor. “Eén van mijn cliënten heeft een vertrouwensissue naar mensen die zij niet kent. Behalve recht op thuiszorg heeft zij ook recht op thuisbegeleiding, wat inhoudt dat iemand een aantal uur per week met deze cliënt doorbrengt en haar helpt om bijvoorbeeld naar het ziekenhuis te komen”, vertelt Lara.

“Omdat ik als één van de weinige mensen een klik heb met deze mevrouw, heeft mijn collega geregeld dat ik wat uren kan invullen voor het Thuisbegeleidingsteam. Ik mag nu twee keer twee uur per week tijd door brengen met deze cliënt. Ik vind het super om te doen; af en toe breng ik een leuk spelletje mee, dan neem ik mevrouw een keer mee boodschappen doen en ga ik binnenkort met haar mee naar het ziekenhuis. En ondertussen is mevrouw ook helemaal blij: zij hoeft niet weer aan een nieuw gezicht te wennen en voelt zich volkomen op haar gemak bij mij.”

Lara vindt het super dat Omring zo flexibel is als het personeel met dergelijke oplossingen komt. “Alle partijen zijn blij en geholpen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?”

Natuurlijk blijft Lara haar eerste prioriteit liggen bij haar eigen thuiszorgteam. “Het is mijn passie om te werken met ouderen die beginnend dementerend zijn en ook de familie en mensen om die cliënt heen in dit proces te begeleiden. Dat kan ik veelvuldig doen in mijn huidige functie. Daarnaast hebben we een heel fijn team, inclusief Verzorgende IG en Verpleegkundige bij wie wij altijd terecht kunnen met vragen. Voorlopig zit ik hier helemaal op mijn plek en hoef ik nergens heen… Op mijn wekelijkse uitstapje naar mevrouw toe na dan”, lacht Lara.

 Wil je ook zo'n leuke baan als Lara? Klik dan hier voor onze vacatures in het thuiszorgteam Andijk!