Judith Kistemaker

Judith Kistemaker | Verzorgende IG, Omring

Veranderen van werklocatie is soms best goed

Veranderen van werklocatie is soms best goed

Judith Kistemaker (48) werkt al negentien jaar als Verzorgende IG bij Omring. Vorig jaar moest zij vanwege het opheffen van haar team in Midwoud aan de slag bij een nieuwe locatie, in een nieuw team. Best even slikken, maar het is goed gekomen…

Als Verzorgende IG in het thuiszorgteam van locatie in Midwoud, bestaande uit een zorginstelling met vier woongroepen en aanleunwoningen, hadden Judith en haar collega’s steeds minder cliënten die zorg nodig hadden. Het onvermijdelijke gebeurde en haar team werd opgeheven. “Dat was echt wel slikken; ik had achttien jaar met dezelfde collega’s gewerkt. Je deelt toch lief en leed met elkaar. Maar gelukkig heeft Omring het allemaal heel netjes afgehandeld”, vertelt Judith.

Omdat het team werd opgeheven, mochten alle collega’s zelf kiezen naar welke andere locatie (waar plek was uiteraard) ze eventueel zouden willen overstappen. Van Omring mochten alle medewerkers op verschillende locaties een paar dagen meedraaien om te kijken of ze daar naar toe zouden willen. “Omring is zuinig op haar medewerkers”, lacht Judith. 

De Verzorgende IG besloot mee te lopen met het wijkteam Andijk. “Ik vond het wel even spannend, want ik ben geboren en opgegroeid in Andijk. Ik was even bang dat het teveel een ons-kent-ons situatie zou worden, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Ik was eigenlijk direct overtuigd van deze nieuwe plek en besloot de overstap te maken. Het is ook een stuk dichter bij huis, dat is ook fijn.”

Inmiddels is Judith nu ongeveer een half jaar werkzaam in haar nieuwe team op een nieuwe locatie en is ze erg tevreden. “Ik had er zelf niet voor gekozen, om ons oude team op te heffen en ergens opnieuw te beginnen. Maar nu het zo gelopen is, kan ik volmondig zeggen: dat moeten medewerkers vaker doen. Het is goed voor jezelf en voor de organisatie om je als medewerker af en toe met nieuwe mensen en uitdagingen te confronteren. Je kijkt weer met een frisse blik tegen situaties aan, leert nieuwe dingen en krijgt hernieuwde energie. Ik ben achteraf ontzettend blij met deze nieuwe werkomgeving.”

Judith heeft voorlopig weer even voldoende uitdaging op haar nieuwe werkplek, maar als haar kinderen straks volwassen zijn, sluit ze niet uit dat ze toch nog verder wil leren voor Verpleegkundige. “Wie weet in de toekomst, maar voorlopig ga ik nu met alle plezier naar mijn werk en is het voor nu even goed zo.”

Wil je ook zo'n leuke baan als Judith? Klik dan hier voor de vacatures in het thuiszorgteam Andijk.