Ilse Scholtens

Ilse Scholtens | Verzorgende IG, Omring

Ik voel me veilig bij Omring. Ook nu in deze moeilijke periode van het Coronavirus.

Na wat omzwervingen terug bij Omring

Als je al 36 jaar in de zorg werkt, kun je met recht zeggen dat je flink ervaring hebt. Op haar 17e startte Ilse Scholtens (53 jaar) als ziekenverzorger. In de tussentijd heeft ze voor verschillende zorgorganisaties gewerkt en meerdere functies bekleedt. Maar ze werkt toch echt het liefst bij Omring…

“Als klein meisje riep ik altijd al dat ik zuster wilde worden. Je kunt dus wel stellen dat het zorgen mij in mijn bloed zit”, vertelt Ilse enthousiast. Haar vader spotte een advertentie waarin gevraagd werd naar een ziekenverzorger en zo startte haar carrière in de zorg.

“Ik heb op een flink aantal verschillende locaties gewerkt, waaronder bejaardenhuizen (zo heette dat destijds nog). Ik ben teamleidster geworden, maar uiteindelijk werd ik daar toch niet helemaal gelukkig van. Toen ben ik thuiszorgplanner geworden bij Omring. Dit was in 2000. Ik heb vervolgens tien jaar bij Omring gewerkt.”

Toch lonkte de echte zorg weer en Ilse verruilde haar functie als planner weer voor de zorg. Sinds zes jaar vervult ze de functie van Verzorgende IG binnen de Thuiszorg, waarvan de laatste drie jaar weer bij Omring. “Lekker dicht bij huis”, lacht ze. 

“Zonder dollen; hier word ik echt blij van. Ik hou van mensen en van het contact. Wij hebben een heel multicultureel deel in onze wijk en dat maakt ons werk nog dynamischer. Aan de andere kant hebben we ook nog een deel met echte West-Friezen. Mooier kun je niet krijgen, toch?”

Ilse vervolgt: “Elke dag is een verrassing: is de cliënt blij je te zien of heeft diegene misschien een off-day? Vaak ben jij het enige aanspreekpunt van de dag; ik vind het mooi om in die korte tijd iets toe te voegen. Soms lach je met de cliënt, soms huil je samen.”

Bij het werken in de Thuiszorg luistert het contact nauw. “Soms heb je te maken met mensen die eigenlijk niet willen toegeven dat ze zorg nodig hebben. Dan lever ik ‘zorg met mijn handen op de rug’, zo noem ik dat. Ik laat de mensen zoveel mogelijk zelf doen, ik ben er alleen om te assisteren en hen te helpen indien nodig.”

Het fijne aan haar baan in de Thuiszorg vindt Ilse afwisseling. “En de momenten dat je van de ene cliënt naar de andere fietst. Het geeft je de gelegenheid het vorige bezoek even te verwerken en je weer op te laden voor het volgende.”

Na de verschillende werkgevers, kan Ilse ook met recht zeggen dat ze Omring de fijnste zorgorganisaties vindt om voor te werken. “Ik voel me veilig bij Omring. Ik werk zelfstandig, maar voel me nooit alleen. Er is altijd back up en ruimte om je te ontwikkelen. Ook nu in deze moeilijke periode van het coronavirus. Er is veel communicatie vanuit Omring, de leiding stelt ons gerust. Nee, ik ga nergens anders meer heen!”

Wil je ook zo'n leuke baan als Ilse heeft als Verzorgende IG? Klik dan hier voor onze vacatures!