Vrijwilligerswerk

Heb je er plezier in om op een andere manier iets voor een ander te betekenen?

Heb je er plezier in om op een andere manier iets voor een ander te betekenen?

Omring kan niet zonder vrijwilligers. Zij zorgen voor extra ondersteuning in de zorg voor onze cliënten. Wat voor iemand een ogenschijnlijk kleine moeite kan zijn, is voor iemand anders van onschatbare waarde.

Ruim 2200 vrijwilligers zorgen binnen Omring voor extra ondersteuning in de zorg voor cliënten. Wil je ook iets voor een ander doen? Heb je er plezier in om op een andere manier iets voor een ander te betekenen? Bijvoorbeeld een wandeling maken, in een winkel staan, een maaltijd serveren, een activiteit begeleiden, koken of bakken of een maatje zijn van een bewoner? Het aantal uren is bespreekbaar en samen zoeken we graag naar een passende invulling.

Het vrijwilligersplein van Omring

Dit team van vijf werkt er Omring breed aan om het vrijwilligerswerk in goede banen te leiden. Het vrijwilligersplein is een centraal aanspreekpunt binnen Omring. Daarnaast werken op locaties ambassadeurs die ondersteuning en coaching op de werkvloer bieden aan contactpersonen, vrijwilligers en mantelzorgers. Deze ambassadeurs zijn de aanspreekpersonen voor de coördinatoren vrijwilligerswerk.

De coördinator op locatie verbind de locatie en organisatie om zo vrijwilligers en mantelzorgers zo goed mogelijk te helpen en samen een goede zorggemeenschap te creëren. Zo heeft u als vrijwilliger altijd een vast aanspreekpunt. Ook geven de coördinatoren  trainingen en workshops aan medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers op het gebied van vrijwilligerswerk.

Wat is er mogelijk?

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger die een of enkele dagdelen per week inzetbaar is? Bekijk dan de actuele vacatures

Of neem gerust contact op om je vrijblijvend te laten informeren over de verschillende mogelijkheden, via tel. 088 – 206 89 10 of mail naar vrijwilligers.kenniscentrum@omring.nl. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend welkomstgesprek. Tijdens dit gesprek wordt alles uitgelegd en krijg je tevens een indruk van de sfeer van de locatie naar keuze en de diverse mogelijkheden. Uiteraard passend bij jouw wensen en geschikte tijd.