Maaike Ursem

Maaike Ursem | Wijkverpleegkundige, Omring

Na uitstapje snel weer terug naar Omring

Na uitstapje snel weer terug naar Omring

Maaike Ursem (29) begon in 2018 bij Omring als wijkverpleegkundige. Hoewel zij het naar haar zin had, lonkte er een andere baan…

“Toen ik in 2015 net was afgestudeerd, solliciteerde ik als jeugdverpleegkundige bij de GGD. Ik was nog onervaren en werd helaas afgewezen. Ik startte in het ziekenhuis en drie jaar later kwam ik bij Omring terecht. Ik had het heel erg naar mijn zin, maar na één jaar bij Omring kwam diezelfde functie van de GGD weer beschikbaar. Ik besloot toch weer te solliciteren”, vertelt Maaike, die nu wijkverpleegkundige is in Den Helder De Schooten.

Open armen

Gelukkig werd Maaike weer met open armen ontvangen door Omring toen zij aangaf graag weer terug te willen komen.

“Het beroep wijkverpleegkundige is stiekem het mooiste wat er is. Geen dag is hetzelfde. Elke intake start je weer op nul, bekijk je per cliënt welke zorg er gewenst is. Indien nodig zijn de lijnen met de huisarts, ergotherapeut of fysio kort en kunnen we overleggen. Het maakt mijn werk zo ontzettend afwisselend en dat vind ik erg leuk”, zegt zij enthousiast.

Beroep op creativiteit

De voortdurende coronaperiode voert de werkdruk wel wat op. “Het is soms alle zeilen bijzetten. Zeker als veel van je collega’s en cliënten ziek zijn of in quarantaine zitten. Dan wordt er wel even een beroep gedaan op je creativiteit. Gelukkig helpen veel familieleden en mantelzorgers mee en hebben cliënten ook alle begrip. Het is zo fijn om dat begrip te krijgen en ook om te zien hoe blij mensen zijn als we er dan zijn en we toch die tijd nemen die iemand nodig heeft… Daar doe je het voor en dat tovert weer een lach op je gezicht.”