Brenda van der Wal

Brenda van der Wal | Leerling wijkverpleegkundige, Omring

Omring is een goede organisatie voor duale studenten.

“Ieder huis heeft zijn eigen verhaal”

Brenda van der Wal (24) had al twee opleidingen achter de rug en woonde net op zichzelf. “Daarom ben ik heel blij dat ik van Omring de mogelijkheid kreeg om een duale opleiding te doen. Voor mij is tegelijk leren en werken de ideale combinatie”, aldus de leerling wijkverpleegkundige.

In de rugtas

Inmiddels zit de leerling wijkverpleegkundige in het vierde en laatste jaar van haar opleiding. “Ik ga één dag per week naar school. Daarnaast heb ik een contract voor 32 uur per week bij Omring. Ik werk nu bij thuiszorgteam Anna Paulowna. Eerder werkte ik bij de teams in Wieringermeer en Julianadorp. Ieder team heeft een andere manier van werken. Dat is heel leerzaam. Ook van iedere collega leer ik weer andere dingen die ik in mijn rugtas kan stoppen.”

Niet alleen op de werkvloer krijgt Brenda goede begeleiding. “Ik heb ook een vaste begeleider op afstand, die me tijdens de hele opleiding begeleidt. Mijn begeleider kent mij door en door. Ze weet precies wat mijn kwaliteiten en leerdoelen zijn. Tijdens je werk leren, dat is voor mijn de beste manier. Doordat ik zoveel werk, krijg ik meer ervaring en mensenkennis. Ook dat neem ik mee in mijn rugzak voor de toekomst.”

Samenwerking met huisartsen

Heeft Brenda al plannen voor ná haar opleiding? “Ja”, klinkt het enthousiast. “Het lijkt me mooi om als INKT-wijkverpleegkundige te werken.” INKT staat voor Integrale Ouderenzorg in Noord-Kennemerland en de Kop van Noord-Holland Thuis. Ook Omring is bij dit samenwerkingsverband aangesloten. “In samenwerking met huisartsen zorg je dat oudere mensen in de regio zo lang mogelijk met goede zorg veilig thuis kunnen blijven wonen. Daarbij kun je je taak van wijkverpleegkundige heel breed uitvoeren. Van het beoordelen van de medicatie tot het regelen van huishoudelijke hulp.”