Roos Driece

Roos Driece | Kwaliteitsverpleegkundige, Omring

De functie van Trainee werd speciaal voor mij in het leven geroepen.

“Omring biedt volop kansen aan Young Professionals en denkt daarbij echt buiten de gebaande paden!”

Roos Driece (1995), kwaliteitsverpleegkundige in Den Koogh, is al zo lang ze zich kan heugen geïnteresseerd in het gedrag van mensen. “Ik wilde graag aan de slag binnen de GGZ,” vertelt Roos. “Met een havo-opleiding kun je geen psychologie studeren en ik was wel klaar met de middelbare school, dus koos ik voor de opleiding hbo-v. Met die opleiding ben je enorm breed inzetbaar en kun je in allerlei werkvelden terecht.”

Roos liep haar eerste stage in een academisch ziekenhuis. “Werken in een ziekenhuis was voordat ik aan de opleiding begon mijn tweede keuze,” herinnert Roos zich. “Ik kwam terecht op de afdeling cardiologie en cardiochirurgie, een erg heftige omgeving waar als eerstejaars al veel van me werd verwacht. Dat was prima, maar de hiërarchie stond me tegen. De arts staat overal boven en als stagiair bungel je echt ergens onderaan. Zo’n rangorde past helemaal niet bij mij.”

De tweede stage liep Roos op de dagbehandeling in het ziekenhuis in Den Helder. “Ik zag er best tegenop, maar gelukkig heb ik deze keer een veel leukere kant van werken in een ziekenhuis gezien,” glimlacht Roos. De derde stage mocht Roos lopen binnen de GGZ: “Eindelijk! Dit was wat ik wilde en ik heb er heel veel geleerd.” Haar laatste stage liep ze in de verslavingszorg. “Dat was ook heel bijzonder. Ik kreeg een contract aangeboden en heb het werk met veel plezier gedaan, maar na anderhalf jaar wilde ik toch graag doorgroeien.”

Het vak van verpleegkundige heeft Roos altijd gezien als een mooie opstap in de richting van een meer beleidsbepalende functie. “Als je zo’n functie in de zorg ambieert, vind ik dat je met je voeten in de klei moet hebben gestaan,” zegt Roos stellig. Ze ging op zoek naar een passende vacature en solliciteerde op 23-jarige leeftijd naar de functie van Kwaliteitsverpleegkundige bij Omring. “Het gesprek ging uitstekend en ondanks mijn jonge leeftijd kreeg ik het voordeel van de twijfel.” Roos haalde het assessment en mocht beginnen als Trainee, een functie die speciaal voor haar in het leven werd geroepen.

Roos liep driekwart jaar mee met een ervaren kwaliteitsverpleegkundige. “Eigenlijk zou het traineeship een jaar duren,” vertelt Roos,” maar het ging zo goed, dat ik de functie eerder zelfstandig mocht gaan uitvoeren. Ik vind het fantastisch hoe Omring omgaat met kansen en uitdagingen. Ze hadden in plaats van mij ook een meer ervaren kracht kunnen aannemen, maar omdat Omring potentie in me zag, hebben ze ervoor gekozen een compleet nieuw traject in te richten.” Roos lacht. “Dat is zo goed bevallen dat de volgende trainee al is aangenomen. Omring biedt volop kansen aan Young Professionals en denkt daarbij echt buiten de gebaande paden!”

Wil je ook zo'n leuke baan als Roos? Klik hier voor onze vacatures kwaliteitsverpleegkundige.